VID'S! NL-Kickboksers verliezen in Roemenië, zonder 'KO' win je nooit
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / VID’S! NL-Kickboksers verliezen in Roemenië, zonder ‘KO’ win je nooit

VID’S! NL-Kickboksers verliezen in Roemenië, zonder ‘KO’ win je nooit

Deze week vond in Otopeni (Roemenië), KO masters 9 plaats waar een aantal Nederlandse topkickboksers in actie kwamen. Zo stond in de headliner van het evenement Glory’s Muhammed Balli in de ring tegen de Roemeen Cristian Ristea.

“Als Nederlander verlies je altijd in het buitenland, of je moet een knock-out scoren”, is een veelgehoorde kreet. Vooral als een vechter in een headliner staat lijkt dit op te gaan volgens insiders. Toch was er gisteren ook winst voor toptalent Michael Boapeah van de bekende ARJ Gym uit Den Haag. ARJ brengt een groot aantal vechters die onder andere bij Glory en ONE Championship vechten.

Toch winst voor Nederland

Ristea gaf Balli twee keer een knockdown in de eerste ronde en won uiteindelijk via een unaniem besluit van het Nederlandse zwaargewicht die ook bij Glory in de ring staat. In de co-headliner boekte Superkombat-kampioen Amansio Paraschiv een gelijkspel tegen de Zuid-Soedanees/Nederlandse Lofogo Sarour. Sarour is een teamgenoot van Balli bij ARJ.

Zwaargewicht Valentin Bordianu versloeg de voor ons Landu uitkomende Ingiohairo Ayo Kani. Bordianu won via een unaniem besluit. Boapeah, ook van ARJ, versloeg Claudiu Alexe met een overduidelijke winst en boekte zijn 12e professionele winst. Toch blijft volgens critici het altijd moeilijk om op dit soort evenementen op punten te winnen.

Bekijk ook

Strelka knokker ‘KO’ door de touwen getrapt’ (video)

Strelka is een fenomeen in Rusland

Vechtsport Killers! Noord-Koreaanse soldaten levensgevaarlijk

Noord-Koreaanse soldaten blijken levensgevaarlijke vechtmachines te zijn

‘KO’ Treffer! Spinning wheel kick nekt vechter (video)

In slechts 17 seconden maakte Akhmedov korte metten met zijn rivaal

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page