Home / Nieuws / Kickbokser Lofogo Sarour over Zuid-Soedan: ‘ik ga mijn land helpen’

Kickbokser Lofogo Sarour over Zuid-Soedan: ‘ik ga mijn land helpen’

Kickbokser Lofogo Sarour over Zuid-Soedan: ‘ik ga mijn land helpen’
Regelmatig is hij terug te vinden in de kickboks ring in het binnen en buitenland, Lofogo Sarour. Geboren en getogen in Nederland maar met Zuid-Soedanese roots is hij een man met een missie binnen en buiten de ring.

Zuid-Soedan is jarenlang geplaagd door een brute oorlog, maar daar kwam verandering in en werd recentelijk de vrede getekend. Sarour met zijn achtergrond in het land ging daar op familie bezoek, echter kreeg deze reis een wel heel bijzonder tintje voor de talentvolle kickbokser die onder andere vecht bij Enfusion, ACB KB en WLF en binnenkort zijn debuut maakt bij KOK. Wij spraken hem over zijn bijzondere reis en waren benieuwd naar zijn verhaal.

“Ik ben inderdaad net terug van een bezoek van drie weken aan Zuid-Soedan. De reden zat hem voornamelijk in het tijd doorbrengen met mijn familie en de ondertekening van het vredesakkoord te mogen bijwonen. “ Zegt Sarour.

“Het is onderhand alweer 7 jaar geleden dat ik voor het laatst in Zuid-Soedan ben geweest.

Ook toen was ik bevoorrecht samen met duizenden andere Zuid-Soedanezen om getuigen te zijn van wat zou behoren tot een van de grootste mijlpalen in de geschiedenis van het land, namelijk de onafhankelijkheidsverklaring. “

Helaas niet lang na deze onafhankelijkheidsverklaring waar veel mensen hun leven voor hebben gegeven, barstte het land weer uit in een oorlog.

Dit alles behoort tot het verleden. Er word hard gewerkt om de vrede te herstellen en het land weer op te bouwen.

Over de hernieuwde vrede zegt Sarour; “de vrede is gekomen en het is er om te blijven voor de Republiek van Zuid-Soedan. Dit betekent niet dat door de ondertekening van het vredesakkoord alles van het ene op het andere moment veranderde in een prachtig bloemenveld. De littekens van de oorlog zijn nog steeds zichtbaar en tot engs toe op sommige momenten zelf voelbaar, het zal tijd kosten deze te helen. “

Tijdens zijn verblijf kwam Sarour in contact met de tweede secretaris van de Nederlandse ambassade. Deze zag de potentie die de kickbokser met zich mee brengt om mee te helpen aan de opbouw van zijn land.

“De secretaris vertelde mij dat veel mensen Zuid-Soedan als een verloren zaak zien, echter vroeg hij mij of ik er wat voor voelde om in de nabije toekomst mee te helpen aan een positieve opbouw.”

Mensen kijken naar hem op door zijn sport prestaties. “ik was eigenlijk wel verbaast dat veel mensen mij kennen en mij herkennen op straat. Dit wil ik zeker gaan gebruiken om mijn land te helpen. “ Vervolgt Sarour.

Sarour had zelfs een ontmoeting met de vice-president van het land wat hij beschouwd als en grote eer. “Er is nog veel dat gedaan moet worden als het gaat om orde en ontwikkeling. Maar deze kwestie ontmoedigt me niet om de vlag van het land met grote trots te dragen en het te vertegenwoordigen. “

Door zijn verblijf in het land heeft Sarour extra motivatie gekregen, als je hem zo spreekt dan merk je dat hij vol vuur zit. Zeker als het gaat over zijn land, maar ook het kickboksen wat een van zijn grote liefdes is naast zijn verloofde Kimberley.

“Mijn verloofde steunt mij in alles. Zij zorgt ervoor dat ik mij alleen hoef te concentreren op het trainen en vechten. Maar ook in de kwestie van mijn land en hoe ik mij daar voor wil gaan inzetten, staat zij vierkant achter mij. “

Het verhaal van Lofogo Sarour geeft aan dat er in Zuid-Soedan nog veel werk ligt. Echter zal met de internationale hulp die het land geboden wordt en zeker uit Nederland hopelijk het land weer opbloeien. Ook Sarour zal hier waar hij kan, een steentje aan bijdragen. Wij blijven hem in ieder geval volgen, want zijn verhaal is nog lang niet ten einde.

Bekijk ook

VIDEO: Mike Tyson krijgt levensgevaarlijke haai knock-out

De bokslegende gaf toe dat hij het even flink in zijn broek deed toen hij ...

Bokskampioen Carl Frampton zaterdag in ware slooppartij

Het uitvallen van zijn oorspronkelijke tegenstander aanstaande zaterdag kan Carl Frampton nog wel eens flink ...

🎥 ONTSLAG: UFC zet MMA-vechter zonder pardon op straat

Het gebeurt niet snel maar als de UFC maatregelen neemt tegen vechters die in de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page