Kickbokser (23) dood na knockout tijdens wedstrijd! 'We zijn gebroken'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokser (23) dood na knockout tijdens wedstrijd! ‘We zijn gebroken’

Kickbokser (23) dood na knockout tijdens wedstrijd! ‘We zijn gebroken’

Kickbokser Yora Tade dood (23) na knockout tijdens WAKO wedstrijd

Yora Tade, die zwaar hersenletsel opliep tijdens een gevecht op het Wako India Seniors and Masters National Kickboxing Championship afgelopen weekend, blies dinsdag zijn laatste adem uit.

Prakash Limbu, coach van de Kickboxing Association of Arunachal (KAA), zei tegen EastMojo dat Tade deelnam aan de tweede ronde (-69 kg) van het kampioenschap toen het incident plaatsvond.

Tade gleed uit tijdens het gevecht waardoor de impact op zijn hoofd de impact van de stoot van zijn tegenstander extra hard aankwam. Nadat de wedstrijd voorbij was, klaagde hij over duizeligheid en werd later opgenomen in het ziekenhuis.

Hoofdbeschermer

Uit een CT-scan bleek dat Tade hersenoedeem (zwelling) en bloedstolsels in de hersenen had. ,,De artsen stelden toen een operatie voor'” zei Limbu, terwijl hij eraan toevoegde dat de jonge kickbokser dinsdag rond 14.20 uur zijn laatste adem uitblies. ,,We zijn gebroken door dit verlies.”

Het opmerkelijke aan de dood van Tade is dat de kickbokser tijdens de wedstrijd een volledige hoofdbeschermer droeg. In ons land is sinds de invoering van dergelijke verplichte bescherming bij de jeugd discussie gaande of deze wel voldoende bescherming biedt.

,,De Vechtportautoriteit is geen voorstander voor hoofdkappen bij volwassenen. Hoofdkappen bieden vooral bescherming tegen huidschade (zoals krassen en sneeën) maar niet tegen hersenschuddingen of andere hersenschade. Deze zijn alleen voor kinderen verplicht, zodat zij, wanneer zij per ongeluk op het hoofd geraakt worden, geen oppervlakkige schade oplopen”, aldus commentaar van de Vechtsportautoriteit.

Bekijk ook

Overeem geeft tijdlijn! 'Dit nog na Badr en dan is het genoeg'

Overeem geeft tijdlijn! ‘Dit nog na Badr en dan is het genoeg’

Meer dan dat zal het niet zijn

UFC-ster McGregor daagt Hasbulla uit! 'Niet te hard slaan'

UFC-ster McGregor daagt Hasbulla uit! ‘Niet te hard slaan’

Dit is waar ik op heb gewacht

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! 'Beste rivaal tot nu toe'

Mohammed Boutasaa in ONE Titel strijd op 21 oktober! ‘Beste rivaal tot nu toe’

Mohammed Boutasaa, is tot nu toe ongeslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page