Kickbokser (23) dood na knockout tijdens wedstrijd! 'We zijn gebroken' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickbokser (23) dood na knockout tijdens wedstrijd! 'We zijn gebroken'

Kickbokser (23) dood na knockout tijdens wedstrijd! 'We zijn gebroken'

Yora Tade, die zwaar hersenletsel opliep tijdens een gevecht op het Wako India Seniors and Masters National Kickboxing Championship afgelopen weekend, blies dinsdag zijn laatste adem uit.

Prakash Limbu, coach van de Kickboxing Association of Arunachal (KAA), zei tegen EastMojo dat Tade deelnam aan de tweede ronde (-69 kg) van het kampioenschap toen het incident plaatsvond.

Tade gleed uit tijdens het gevecht waardoor de impact op zijn hoofd de impact van de stoot van zijn tegenstander extra hard aankwam. Nadat de wedstrijd voorbij was, klaagde hij over duizeligheid en werd later opgenomen in het ziekenhuis.

Hoofdbeschermer

Uit een CT-scan bleek dat Tade hersenoedeem (zwelling) en bloedstolsels in de hersenen had. ,,De artsen stelden toen een operatie voor'" zei Limbu, terwijl hij eraan toevoegde dat de jonge kickbokser dinsdag rond 14.20 uur zijn laatste adem uitblies. ,,We zijn gebroken door dit verlies."

Het opmerkelijke aan de dood van Tade is dat de kickbokser tijdens de wedstrijd een volledige hoofdbeschermer droeg. In ons land is sinds de invoering van dergelijke verplichte bescherming bij de jeugd discussie gaande of deze wel voldoende bescherming biedt.

,,De Vechtportautoriteit is geen voorstander voor hoofdkappen bij volwassenen. Hoofdkappen bieden vooral bescherming tegen huidschade (zoals krassen en sneeën) maar niet tegen hersenschuddingen of andere hersenschade. Deze zijn alleen voor kinderen verplicht, zodat zij, wanneer zij per ongeluk op het hoofd geraakt worden, geen oppervlakkige schade oplopen", aldus commentaar van de Vechtsportautoriteit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws