Glory's Donovan Wisse: 'UFC en MMA-vechten volgende stap'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory’s Donovan Wisse: ‘UFC en MMA-vechten volgende stap’

Glory’s Donovan Wisse: ‘UFC en MMA-vechten volgende stap’

Glory's Donovan Wisse: 'UFC en MMA-vechten volgende stap'
Donovan Wisse (rechts) in actie

Donovan Wisse een van de meest getalenteerde kickboksers binnen Glory Kickboxing vecht in september voor de middengewicht titel tegen Yousri Belgaroui. Het gevecht stond gepland voor 17 juli maar viel in het water doordat het Glory 78 evenement verplaatst wordt naar einde zomer.

Dat Wisse (24) zich niet van slag laat raken door het verzetten van Glory 78 blijkt uit een gesprek die de jonge kickbokser had, met minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in Suriname. Wisse die woont in het land zou op 14 juli naar ons land vertrekken maar het uitstel gooide roet in het eten.

Op het evenement treft Wisse een oude rivaal in Belgaroui waar hij nu een herkansing mee uit zal vechten voor de Glory middengewicht titel.In 2019 won Wisse al eens van de Nederlandse-Tunesiër en verwacht weer met de winst naar huis te gaan.

Naar de UFC

In het geval Wisse de nieuwe kampioen wordt en de vacante titel binnensleept, wil hij deze verdedigen en daarna de overstap maken naar MMA met de UFC als eindbestemming. Wisse’s landgenoot en voormalig kickbokser Jairzinho Rozenstruik ging hem daar al voor.

Belgaroui heeft inmiddels tijdens de coronapandemie een succesvol uitstapje gedaan naar het MMA-vechten bij UAE Warriors Arabia afgelopen januari. Het gevecht tussen Wisse en Belgaroui wordt gezien als een van de meeste spannende van het evenement.

Bekijk ook

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Laffe actie! Oude man vangt klappen na mep (video)

Excessief geweld is iets wat je steeds vaker ziet

UFC-ster McGregor weer bouwvakker! ‘Terug naar zijn roots’

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en gaat hij terug naar roots als bouwvakker.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page