GLORY Kickboxing verloor ruim 150 miljoen dollar – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY Kickboxing verloor ruim 150 miljoen dollar

GLORY Kickboxing verloor ruim 150 miljoen dollar

Na alle berichten dat GLORY Kickboxing onder curatele is gesteld gingen een aantal journalisten op onderzoek uit. Het blijkt dat de schulden flink zijn opgelopen.

Vorige week werd bekend gemaakt dat GLORY Sport International (GSI) flink in de problemen terecht is gekomen. Het financiële bedrijf AAG uit Singapore werd aangesteld als een soort van curator, dit volgens zeggen om te zorgen dat GLORY gestroomlijnd kan worden.

Onder GSI valt onder andere GLORY Kickboxing welke inmiddels een instituut is geworden als de kickboks organisatie ter wereld. De angst slag kickboks fans om het hart toen naar buiten kwam dat een faillissement dreigde. Journalist Giovanni Tijn bracht een brief naar buiten gezonden door AAG aan crediteuren van de organisatie.

Groot verlies

Dit bleek een lont in een kruidvat, want een stroom reacties kwam los, behalve officieel van GLORY zelf. Deze houdt zich stil, wel is er een interne meeting geweest over de toekomst zo melden bronnen. Echter is daar geen informatie over naar buiten gebracht. Uit onderzoek blijkt gedaan door diverse journalisten dat GLORY in het eerste jaar van haar bestaan a $150 miljoen verlies zou hebben geleden.

Voormalig Kickboks journalist Dave Walsh bracht dat feit naar buiten. GLORY verkeerd dus al langere tijd in financiële problemen. Uit stukken blijkt dat in 2017 GLORY een verlies leed van ruim 97 miljoen dollar. Een bedrag wat je niet snel recht getrokken krijgt.

Het lijkt er op dat de coronapandemie de nekslag is geweest tot het punt waar het nu gekomen is, de onder curatele stelling. Kickboks fans maar ook professionals vragen zich af wanneer GLORY met nieuws komt. En of dit überhaupt het geval zal zijn.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page