Karatelegende Gerard Gordeau in film over 1ste UFC event Nieuws
Nieuws

Karatelegende Gerard Gordeau in film over 1ste UFC event

Karatelegende Gerard Gordeau in film over 1ste UFC event

Gerard Gordeau vocht als eerste Nederlander bij de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Hij imponeerde de hele wereld met zijn hardheid in gevechten.

Hij wordt onterecht over het hoofd gezien als eerste Nederlander die bij de UFC vocht. Toch zette hij de toon voor de Nederlanders die volgde, topvechter en karatelegende Gerard Gordeau. Gordeau is binnenkort te zien in een film gemaakt over het eerste UFC event.

Gordeau werd onlangs geïnterviewd door Mason Gordon. Een filmmaker uit de Verenigde Staten, die een film maakt over UFC 1. Zo meldt MMAWeekly. Waar Gordeau tegen Telia Tuli in de kooi stond. De film is niet compleet zonder de legendarische vechters zoals Gordeau.

Een waar voorbeeld

Gordeau boekte de eerste knock-out overwinning ooit in de UFC door Tuli te verslaan. Tegenwoordig is Gordeau veelal bezig met het opleiden van topvechters zoals Cem Snel die recentelijk een 100 man kumite volbracht. Hij vocht tegen Kyokushinkai karateka's die hem niet spaarde. Cenol volbracht de loodzware kumite met vlag en wimpel.

Op 64-jarige leeftijd, vecht Gordeau niet meer. Omdat hij al bijna 40 was toen hij vocht bij UFC 1, was zijn tijd in MMA van korte duur. Zijn carrière bracht hem tot kickboksen in Thailand, Savate in Frankrijk, Seidokan in Japan, en karate kickboksen en free fight wedstrijden in Europa. Gordeau kan gezien worden als het voorbeeld voor de Nederlandse UFC-vechters.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws