K-1 en Sumo legende Akebono (54) overleden: 'Ware strijder is niet meer' Nieuws
Nieuws

K-1 en Sumo legende Akebono (54) overleden: 'Ware strijder is niet meer'

K-1 en Sumo legende Akebono (54) overleden: 'Ware strijder is niet meer'

Chad 'Akebono' Rowan (54), de allereerste sumoworstelaar van buitenlandse komaf in Japan die de hoogste rang van yokozuna behaalde, is overleden. Ook vocht Akebono in de legendarische K-1 Kickboksorganisatie en deed MMA-gevechten. De Japanse media meldden het trieste nieuws vandaag.

Van Hawaïaanse Sumo Ster naar Japans icoon

Akebono groeide uit tot een van de meest succesvolle sumoworstelaars van de jaren '90. In 1993 werd hij benoemd tot de 64e yokozuna en in 1996 verkreeg hij het Japanse staatsburgerschap. Volgens persbureau Kyodo overleed hij begin april aan hartfalen.

Onvergetelijke wedstrijden Tegen Sumo legendes en de K-1

Tijdens zijn Sumo wedstrijden imponeerde Akebono die ruim twee meter lang was en 230 kilo schoon aan de haak woog. Takanohana en Wakanohana twee favoriete Sumo worstelaars ondervonden dit aan den lijve.

Bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen van Nagano in 1998 vervulde Akebono een belangrijke rol. Hij stopte 2001 als sumoworstelaar en begon met het trainen van jonge vechters. Later waagde hij zich ook aan Kickboksen bij de K-1 organisatie in haar begin dagen, MMA en professioneel worstelen.

Op 25 September 2004 verloor Akebono van Remy Bonjasky tijdens de K-1 World Grand Prix 2004 Final Elimination in Tokyo, Japan.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws