Joshua krijgt 'absurd bedrag' voor rondje boksen met Usyk Nieuws
Nieuws

Joshua krijgt 'absurd bedrag' voor rondje boksen met Usyk

Joshua krijgt 'absurd bedrag' voor rondje boksen met Usyk

Anthony Joshua staat klaar om dikke looncheque binnen te halen voor confrontatie met Oleksandr Usyk in Saoedi-Arabië'. Maar liefst 100 miljoen mad de Brit straks mee naar huis nemen. Dat is meer dan zijn gevecht met Andy Ruiz Jr.

Bokslegende Johsua is klaar om maar liefst 100 miljoen in de wacht te slepen voor zijn langverwachte rematch met Usyk in Saoedi-Arabië. Hetzelfde land organiseerde in 2019 de rematch van AJ met Andy Ruiz Jr, hoewel zijn inkomsten uit die wedstrijd in het niet vallen bij de gerapporteerde cijfers voor zijn tweede gevecht met Usyk.

Er gaan geruchten dat Saudi-Arabië een mogelijke bestemming is voor de titelconfrontatie nadat Usyk Oekraïne had verlaten om zich voor te bereiden op de rematch. Volgens GiveMeSport zal AJ maar liefst 100 miljoen pond mee naar huis nemen als het Midden-Oosten het evenement organiseert.

Dubbel zoveel

Het paar zal eind juni opnieuw tegen elkaar boksen, waarbij Joshua zijn WBA-, WBO- en IBF-wereldtitels wil terugwinnen. De 32-jarige heeft eerder in Saoedi-Arabië gevochten, maar als hij terugkeert, zal hij bijna het dubbele van de inkomsten van zijn eerste gevecht in het land binnenhalen.

Terwijl Saoedi-Arabië is getipt als een mogelijke locatie, onthulde de promotor van Usyk, Alexander Krassyuk, dat een locatie nog moet worden bevestigd. ,,Veel dingen zullen afhangen van hoe snel we erin slagen om de papieren te tekenen." Usyk, 35, keerde terug naar zijn land om in de frontlinie te vechten tegen de Russen, maar verliet het land om te gaan trainen voor zin gevecht met Joshua.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws