'Boksen beter dan schieten': Oekraïens boksicoon Usyk Nieuws
Nieuws

'Boksen beter dan schieten': Oekraïens boksicoon Usyk

'Boksen beter dan schieten': Oekraïens boksicoon Usyk

Oleksandr Usyk de de WBA, WBO en IBF zwaargewicht bokskampioen zegt dat boksen voor zijn land beter is dan schieten op de Russen.

Het Oekraïense boksicoon Usyk besloot zijn land te verlaten voor een rematch tegen Anthony Joshua. Het gevecht zal nu naar verwachting eind juni plaatsvinden, maar de exacte datum is nog niet bevestigd. Wel heeft Saoedi Arabië zich gemeld als gast voor de boksklassieker.

Moeilijke keuze

,,Ik wilde Oekraïne blijven verdedigen met wapens in de hand. Mijn vrienden hebben me er echter van overtuigd dat ik meer voor Oekraïne zou doen als ik zou boksen en niet zou schieten", zegt Usyk. ,,Ik probeer me te concentreren op de training en volg het nieuws bijna niet. "

Toch is het voor Usyk niet makkelijk om zijn land achter te laten. ,,Al mijn vrienden die ons land verdedigen, ze zeiden me de telefoon uit te zetten en te trainen. Ja, het is moeilijk de gebeurtenissen in Oekraïne niet te volgen."

Geld is niets

De topbokser weet dat er naast zijn titel verdedigen een zware last op zijn schouders rust. Maar de miljoenen zal hij niet alleen aan zichzelf besteden. ,,Ze verwachten goed boksen van mij. In het belang van Oekraïne.

,,Geld voor de wedstrijd? Ik ben nu nergens in geïnteresseerd: titels of iets anders ik help Oekraïne gewoon. Ik zal mijn best doen in training en ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om mensen te helpen. Oekraïne zal winnen", aldus Usyk

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws