Jiu-Jitsu legende Robson Gracie (88) overleden! 'BJJ sportwereld rouwt' Nieuws
Nieuws

Jiu-Jitsu legende Robson Gracie (88) overleden! 'BJJ sportwereld rouwt'

Jiu-Jitsu legende Robson Gracie (88) overleden! 'BJJ sportwereld rouwt'

Robson Gracie de Braziliaanse 88-jarige Braziliaanse Jiu-Jitsu legende, is afgelopen vrijdag, in Rio de Janeiro overleden. Gracie is een van de grootste namen in de geschiedenis van Braziliaans Jiu-Jitsu.

Robson was de tweede zoon van meester Carlos Gracie en werd geboren op 16 januari 1935. De familie Gracie zijn de grondleggers van het Braziliaanse Jiu-Jitsu (BJJ) in het land. Hij begon met het beoefenen van de sport als een kind. In de jaren vijftig debuteerde hij in vale-tudo.

Robson Gracie was een ware Jiu-Jitsu legende

Gracie was een rode band, de 9e en hoogste rang in Jiu-Jitsu. In de jaren tachtig werd hij ingehuurd als lijfwacht voor Leonel Brizola, de toenmalige gouverneur van Rio de Janeiro, naast het voorzitterschap van de State Sports Superintendence (Suderj) en de Fluminense Jiu-Jitsu Federation.

Onder andere Renzo Gracie de zoon van Robson bracht bekendheid aan de BJJ sport door bij de Amerikaanse MMA-organisatie UFC te gaan vechten. BJJ vechters staan bekend als gevaarlijke grondvechters en de sport is ook in ons land razend populair.

De voormalige vechter wordt overleefd door zijn kinderen Charles, Renzo, Keila, Ralph, Flávia en Robson Gracie Jr, evenals Ryan Gracie, die stierf in 2007.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws