Jamal Ben Saddik onderuit gehaald in TV talkshow: 'Geen eerlijke kans?' Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik onderuit gehaald in TV talkshow: 'Geen eerlijke kans?'

Jamal Ben Saddik onderuit gehaald in TV talkshow: 'Geen eerlijke kans?'

Jamal Ben Saddik was gisteravond gast bij TV Talkshow RENZE waar hij over zijn schorsing door Glory Kickboxing zou praten. Gastheer Renze Klamer gaf Ben Saddik geen ruimte om zijn verhaal te doen volgens critici. Wat een interview had moeten worden leek een eenrichtingsverkeer kanonnade richting de topkickbokser wat leidde tot een stroom aan reacties.

Dat Ben Saddik zijn verhaal wilde over zijn schorsing werd door zowel critici als fans met grote interesse naar uitgekeken. De Marokkaanse atleet kreeg echter geen kans om compleet zijn verhaal te doen. Een video eerder die dag door Ben Saddik op zijn social media geplaatst met een andere invalshoek van het incident, bleek niet eens bekeken te zijn door de interviewer.

Ben Saddik werd geconfronteerd met een reactie vanuit het team van Rico Verhoeven. Wangedrag wordt altijd bestraft. Dit onsportieve gedrag schaadt het imago van de sport, waar jarenlang hard aan is gewerkt om dit te verbeteren," luidt de reactie. "Met deze actie neemt hij bewust het risico op escalatie richting het publiek, zoals ook gebeurde bij een GLORY-evenement in 2022 in Hasselt, met alle gevolgen van dien." het genoemde event liep uit de hand toen voormalig Glory kickbokser Arek Wrzosek die tegen Badr Hari in de ring stond fans opzweepte waardoor er chaos ontstond.

Een walgelijk interview

Fans op social media maar ook bekende personen reageerden. "Renze…dit is echt een walgelijk slecht interview. Kan iemand dit afkappen? Jeetje…wat een afgang omg. Hij is niet objectief en laat bijna zien dat hij team Rico is. Slecht, slecht", schrijft presentator Ramin Rezai op Twitter." Wel zijn er ook reacties die Ben Saddik zijn gedrag verwijten. "Dat hoort niet thuis in de sport, dit is wangedrag en daar hoort straf bij."

"Hij moet vooral introspectie toepassen en ervoor zorgen dat hij de media haalt met sportieve prestaties in plaats van met wangedrag of herhaaldelijk dopinggebruik, waarvoor hij in het verleden al meerdere keren is geschorst," aldus het team van Verhoeven. "Het was te verwachten dat Glory er op een gegeven moment genoeg van zou hebben. Dat heeft hij nu ervaren. Hopelijk leert hij hier uiteindelijk iets van."

Dat hij er van geleerd heeft beaamd Ben Saddik die Renze maar ook de fans ernaar verwees op zijn social media vooral de video nog eens te bekijken. Aan het einde van het interview bleek dat Ben Saddik een stap naar de rechter overweegt tegen Glory. Ben Saddik zegt dat nog een gevecht tegen Verhoeven is wat de fans willen zien. Ook Renze bevestigde dat, of dit er nog van komt valt te bezien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws