Iraans regime executeert worstelkampioen Navid Afkari Nieuws
Nieuws

Iraans regime executeert worstelkampioen Navid Afkari

Iraans regime executeert worstelkampioen Navid Afkari
Iraans regime executeert worstelkampioen Navid Afkari

Het Iraanse regime heeft zaterdag worstelkampioen Navid Afkari geëxecuteerd ondanks wereldwijde verontwaardiging over zijn veroordeling.

Zelfs het openbaar pleidooi van president Trump heeft niet mogen helpen. Afkari werd zaterdag ter dood gebracht en het regime weigert zijn lichaam over te dragen aan familie.

Afkari's moeder had vrijdag nog een laatste oproep om hulp gedaan. Navid Afkari, 27, werd ter dood veroordeeld wegens de moord op een bewaker tijdens een golf van protesten tegen de regering in 2018.

Verfoeilijk regiem

Hij zei dat hij was gemarteld om een bekentenis af te leggen. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International omschreef de executie van Afkari als een "travestie van gerechtigheid".

Volgens staatsmedia werd Afkari geëxecuteerd door ophanging in de zuidelijke stad Shiraz. Zijn advocaat zei dat het zijn cliënt was geweigerd zijn familie te zien voor zijn dood, zoals vereist door de Iraanse wet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws