27-jarige topworstelaar krijgt twee keer de doodstaf opgelegd Nieuws
Nieuws

27-jarige topworstelaar krijgt twee keer de doodstaf opgelegd

27-jarige topworstelaar krijgt twee keer de doodstaf opgelegd

Navid Afkari, een jonge Iraanse worstelaar, kwam op voor de rechten van zijn volk. En daarvoor heeft het regime in Iran hem ter dood veroordeeld. "De internationale sportentiteiten, atleten en worstelaars over de hele wereld moeten Afkari steunen. Omdat hij opstond om anderen te redden," aldus een verklaring van de UN.

Afkari werd zwaar onder druk gezet door het Iraanse regime. In een brief van Navid Afkari stond dat de Iraanse autoriteiten hem dwongen om valse aanklachten te bekennen. De beschuldigingen tegen de 27-jarige Navid Afkari Sangari omvatten het vormen van een groep. Die het opnam tegen de regering, meldde Radio Forza.

Onterecht beschuldigd

Ook het doden van een veiligheidsagent en het actief deelnemen aan protesten in Kamerun en Shiraz worden hem verweten. Hij werd afgelopen week veroordeeld tot twee doodvonnissen. Zes en een half jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen. Afkari's doodvonnis is bevestigd door het Hooggerechtshof en zijn verzoek om hoger beroep werd afgewezen.

27-jarige topworstelaar krijgt twee keer de doodstaf opgelegd

Iraans-Amerikaanse activisten en de bekende UFC vechter Ben Askren hebben zijn zaak opgepakt. En gepleit om het executie bevel te vernietigen. Echter zonder resultaat, Afkari heeft medailles gewonnen in meerdere nationale worsteltoernooien. Zijn veroordeling heeft internationale bezorgdheid gewekt over zijn behandeling.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws