27-jarige topworstelaar krijgt twee keer de doodstaf opgelegd – Vechtsport Info
Home / Nieuws / 27-jarige topworstelaar krijgt twee keer de doodstaf opgelegd

27-jarige topworstelaar krijgt twee keer de doodstaf opgelegd

Iraanse worstelaar Navid Afkari Sangari krijgt ‘twee doodvonnissen’ opgelegd. Hij krijgt de extreme straf onder ander voor deelname aan protesten in 2018.

Navid Afkari, een jonge Iraanse worstelaar, kwam op voor de rechten van zijn volk. En daarvoor heeft het regime in Iran hem ter dood veroordeeld. “De internationale sportentiteiten, atleten en worstelaars over de hele wereld moeten Afkari steunen. Omdat hij opstond om anderen te redden,” aldus een verklaring van de UN.

Afkari werd zwaar onder druk gezet door het Iraanse regime. In een brief van Navid Afkari stond dat de Iraanse autoriteiten hem dwongen om valse aanklachten te bekennen. De beschuldigingen tegen de 27-jarige Navid Afkari Sangari omvatten het vormen van een groep. Die het opnam tegen de regering, meldde Radio Forza.

Onterecht beschuldigd

Ook het doden van een veiligheidsagent en het actief deelnemen aan protesten in Kamerun en Shiraz worden hem verweten. Hij werd afgelopen week veroordeeld tot twee doodvonnissen. Zes en een half jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen. Afkari’s doodvonnis is bevestigd door het Hooggerechtshof en zijn verzoek om hoger beroep werd afgewezen.

Iraans-Amerikaanse activisten en de bekende UFC vechter Ben Askren hebben zijn zaak opgepakt. En gepleit om het executie bevel te vernietigen. Echter zonder resultaat, Afkari heeft medailles gewonnen in meerdere nationale worsteltoernooien. Zijn veroordeling heeft internationale bezorgdheid gewekt over zijn behandeling.

Bekijk ook

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Vechter scoort STRIJKPLANK knock-out tijdens MMA-debuut (video)

De Brit verraste zijn tegenstander met een knie en een trap naar het hoofd.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page