Bokskampioen gedood door de Russen in oorlog Oekraïne! 'Helden sterven nooit' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen gedood door de Russen in oorlog Oekraïne! 'Helden sterven nooit'

Bokskampioen gedood door de Russen in oorlog Oekraïne! 'Helden sterven nooit'

Oleg Prudkiy de Oekraïense bokskampioen stierf aan het front in Oekraïne eerder deze week. Prudkiy is een tweevoudig kampioen boksen. Zijn dood komt hard aan in de bokswereld en de sporter is inmiddels tot held van het land uitgeroepen.

De bokser die vocht in de categorie onder de 60 kg wordt postuum gezien als held van Oekraïne, nadat hij zijn leven had verloren bij de verdediging van zijn land. ,,We zijn verdrietig om aan te kondigen dat tijdens de gevechten tegen de Russische indringers, de kampioen van Oekraïne en de meester van internationale sporten, Oleg Prudki, is overleden", aldus de Boksfederatie van het land.

Helden sterven nooit

,,De Oekraïense Federatie betuigt haar medeleven aan de familie. Je blijft in onze herinnering", was het bericht van de Oekraïense Boksfederatie. Het is moeilijk om dit nieuws elke dag te accepteren. Het is een onvervangbaar verlies voor de boksfamilie in Oekraïne."

,,Deze oorlog neemt de beste kinderen van Oekraïne weg. Helden gaan nooit dood!”, zei de voorzitter van de federatie, Sergei Tishchenko. Prudkiy is niet de enige bekende vechtsport atleet die mee vecht tegen de Russische invasie. De bekende Bellator MMA kampioen Yaroslav Amasov verkoos ook te vechten voor zijn land en sloeg een titelgevecht af eerder dit jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws