Gratis trainen voor gevluchte Oekraïense vechtsporters: 'Hoop dat meer mee doen' Nieuws
Nieuws

Gratis trainen voor gevluchte Oekraïense vechtsporters: 'Hoop dat meer mee doen'

Gratis trainen voor gevluchte Oekraïense vechtsporters: 'Hoop dat meer mee doen'

De verschrikkelijke oorlog die ontketend is in Oekraïne met de inval door Rusland brengt een hoop vluchtelingen met zich mee naar ons land. Daaronder ook een aantal vechtsporters die nu hulp krijgen en gratis mogen trainen.

Karatecoach Richard Schippers, die familieleden in de Oekraïne heeft wonen. Maakt zich samen met Oekraïense top karateka Stanislav Horuna en sportschoolhouder Roger Alken sterk voor de gevluchte vechtsporters uit het land. Horuna die zijn land verdedigt en in het leger van Oekraïne dient is een bekende karate vechter en 3e op de wereldranglijst.

Alleen vechtsporters met ervaring

Alken die een karate en kickboks school heeft in Buchten, Limburg zet zijn deur open voor de gevluchte vechtsporters. ,,Zij moeten, vind ik, in Nederland de mogelijkheid krijgen om bij de lokale sportscholen te kunnen trainen", zegt Alken tegen onze redactie. ,,Hun geliefde sport kunnen blijven beoefenen zolang ze in Nederland worden opgevangen."

,,Ik hoop dat net als ik meer sportscholen bereid zijn dit initiatief te nemen. Mochten sportscholen bereid zijn om ook gevluchte Oekraïense vechtsporters gratis te laten trainen kunnen zij contact opnemen met Richard Schippers", zegt Alken die benadrukt dat het wel vechtsporters met ervaring moeten zijn. En niet mensen die de sport willen leren.

Schippers staat rechtstreeks in contact met onder ander het MECC in Maastricht, waar momenteel veel vluchtelingen worden opgevangen. Voor meer informatie mail naar Sevos000@icloud.com of bel 06-22498270.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws