Glory-ster Tarik Khbabez maakt keuze: 'kickboksen of boksen?' Nieuws
Nieuws

Glory-ster Tarik Khbabez maakt keuze: 'kickboksen of boksen?'

Glory-ster Tarik Khbabez maakt keuze: 'kickboksen of boksen?'

Tarik Khbabez was de afgelopen dagen in Marokko op uitnodiging van de boksbond uit het land. Deze willen Khbabez in hun boksteam voor de Olympische spelen dit jaar in Parijs.

De kans is aanwezig dat we Tarik Khbabez binnenkort niet meer in de kickboksring zullen zien. De huidige Glory lichtzwaargewicht kampioen is terug uit Marokko waar hij op uitnodiging van de Marokkaanse boksbond verbleef.

Gesprekken met Glory

Khbabez en zijn coach Maikel Polanen gaven bij terugkomst in Nederland aan dat ze "zeer goed zijn ontvangen" in Marokko. "We gaan een keuze maken," aldus Polanen tegen onze redactie vandaag, die onthult dat er deze week nog gesprekken met Glory gepland zijn.

De beslissing om wel of niet over te stappen naar het boksen is nog niet definitief. "We hebben nog geen besluit genomen," zegt Khbabez. "De aankomende dagen zullen uitkomst brengen."

Trainen met Nordin El Otmani

Tijdens zijn verblijf in Marokko trainde Khbabez in de gym van het Koninklijke paleis. Daar trainde hij samen met Nordin El Otmani, die momenteel in Marokko wordt behandeld voor kanker. El Otmani is een goede vriend van Khbabez en zijn coach.

Verlies voor Glory

Mocht Khbabez inderdaad overstappen naar het boksen, dan betekent dit een groot verlies voor Glory. De kickboksorganisatie verliest hiermee een van haar beste vechters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws