GEEN ZORGEN: GLORY Kickboxing eigenaar scoort flink op de aandelenmarkt - Vechtsport Info
Home / Nieuws / GEEN ZORGEN: GLORY Kickboxing eigenaar scoort flink op de aandelenmarkt

GEEN ZORGEN: GLORY Kickboxing eigenaar scoort flink op de aandelenmarkt

Foto GLORY: Pierre Andurand

Over moeilijke coronatijden hoeft GLORY Kickboxing zich waarschijnlijk geen zorgen te maken.

Eigenaar van GLORY Kickboxing, de Franse zakenman en hedgefondsmanager Pierre Andurand, is -gespecialiseerd in de oliemarkt. In 2008 plaatste Forbes Magazine hem in de lijst van de top 20 van meest verdienende beheerders van hedgefondsen. De fondsen van Andurand hebben sinds 2008 een cumulatief rendement van 560% opgeleverd.

Vorige maand boekten hedgefondsen in Londen, waaronder Pierre Andurand, die ’s werelds grootste oliefonds beheert, Andurand Capital, grote winsten toen de olie in maart tuimelde, volgens een rapport van de Financial Times. Andurand Capital steeg volgens de FT vanaf midden maart met meer dan 50% na een slechte start van het jaar.

Dodelijke besmetting

Andurand speculeerde een maand geleden via Twitter dat het coronavirus in het tweede kwartaal van 2020 een wereldwijde hit van 8 miljoen vaten per dag zou kunnen leveren, vanwege de impact van de pandemie op bedrijven en de economische vertraging veroorzaakt door de dodelijke besmetting.

Met de coronapandemie zakte de olieprijzen naar een dieptepunt, daar waar een aantal fondsen in de problemen kwamen waren er ook die dikke winsten boekten, waaronder die van GLORY Kickboxing eigenaar Durand. Er wordt gespeculeerd dat GLORY in de financieel problemen zou verkeren door het niet kunnen organiseren van events.

Positieve cijfers

Echter met de positieve cijfers die Andurand scoort lijkt dit naar het land der fabelen te kunnen worden verwezen. Een simpele financieel injectie zou voldoende moeten zijn volgens insiders. Daarnaast kan GLORY indien deze events zonder publiek zou organiseren lucratieve tv rechten deals kunnen afsluiten.

Er wordt gefluisterd dat er vanuit Duitsland al mogelijkheden bestaan om een degelijke opzet te realiseren. “Met het internationale karakter van de vechtsport organisatie zijn er mogelijkheden genoeg om een crisis als deze te overleven, met een man als Andurand op de achtergrond zeker,” zegt een bron tegen onze redactie.

Bron: Marketwatch

Bekijk ook

UFC knokker Nate Diaz klaagt: ‘Ik wil vechten’

Diaz is lid van de UFC-selectie sinds 2007

‘Rico tegen Jamal de BESTE partij om te maken’ (video)

Er is al veel gezegd en geschreven over de rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik.

Snelle actie! Scheids voorkomt bloedbad na ‘KO’ (video)

Een geluk dat de scheids goed bij zijn positieven was

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page