Glory kickbokser Mohammed Jaraya uit de cel vrijgelaten: 'Strikte voorwaarden' Nieuws
Nieuws

Glory kickbokser Mohammed Jaraya uit de cel vrijgelaten: 'Strikte voorwaarden'

Glory kickbokser Mohammed Jaraya uit de cel vrijgelaten: 'Strikte voorwaarden'

Mohammed Jaraya de bekende Glory-kickbokser is sinds 8 september uit de cel vrijgelaten waar hij een lange tijd in voorarrest heeft doorgebracht.

De rechtbank in Den Bosch heeft deze beslissing genomen, ondanks de ernstige verdenkingen die tegen de 27-jarige Jaraya zijn gerezen, waaronder drugs- en wapenhandel en het witwassen van geld en horloges. Bronnen uit het criminele milieu en opsporingsbronnen hadden aangegeven dat Mohammed Jaraya zich momenteel op een dodenlijst bevindt. Deze gevaarlijke positie zou het gevolg zijn van een conflict dat hij zou hebben gehad met andere criminelen.

De rechtbank heeft echter enkele strikte voorwaarden aan Jaraya opgelegd. Hij mag het land niet verlaten en moet toestemming vragen aan de rechtbank als hij in het buitenland wil deelnemen aan een kickbokswedstrijd. De voorzitter van de rechtbank benadrukte dit punt tijdens de bekendmaking van de beslissing.

Toestemming vragen aan de rechter om te vechten

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de zaak van Mohammed Jaraya inhoudelijk behandeld zal worden. Aanvankelijk was dit gepland voor afgelopen donderdag, maar vanwege het feit dat er nog getuigen moeten worden gehoord, is de behandeling van de zaak uitgesteld zonder een specifieke datum vast te stellen.

Mohammed Jaraya werd in januari van dit jaar gearresteerd op verdenking van het treffen van voorbereidingshandelingen voor de productie of smokkel van verdovende middelen. Sindsdien heeft hij in voorarrest gezeten.

Weer bij Glory de ring in

De verdediging van Jaraya, vertegenwoordigd door advocaat Jan-Heijn Kuijpers, beweert dat de zaak volledig gebaseerd is op oude ontsleutelde PGP-berichten en geruchten. Een van deze geruchten beweert dat Jaraya drugs zou hebben gestolen van de vermeende drugscrimineel Piet Costa, wat de reden zou zijn waarom hij nu op een dodenlijst staat.

De advocaat van Jaraya wijst deze aantijgingen resoluut van de hand en heeft verklaard dat "niets van waar is." Opmerkelijk genoeg is Kuijpers ook de advocaat van Roger P., alias Piet Costa, die zelfs een brief aan de rechtbank heeft geschreven waarin hij deze beschuldigingen afdoet als "onzin."

Of Jararya op korte termijn weer in actie zal komen bij Glory is niet bekend. De Marokkaanse-Nederlandse vechter staat bekend als een van de grootste talenten uit het kickboksen die grote successen boekte in het verleden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws