Gegard Mousasi: ‘Dit is de reden waarom ik stop met MMA vechten’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Gegard Mousasi: ‘Dit is de reden waarom ik stop met MMA vechten’

Gegard Mousasi: ‘Dit is de reden waarom ik stop met MMA vechten’

Een goede indruk heeft Gegard Mousasi zeker achtergelaten in zijn debuut voor Bellator!

Regerend Bellator middengewicht kampioen Gegard Mousasi kondigde aan niet al te lang meer in de MMA-sport actief te zullen zijn. Het moment van de omslag om te stoppen kwam na een heftige blessure.

Recentelijk tijdens Bellator 206 stond de uit Leiden afkomstige kampioen nog tegenover Rory MacDonald in wat een super gevecht genoemd werd. Mousasi versloeg zonder moeite zijn tegenstander MacDonald met een TKO-overwinning.

Dat hij de partij tegen MacDonald zonder enige moeite op zijn naam wist te zetten was geen echte verrassing voor de fans die Mousasi al langer volgen. Maar met meer dan vijftig prof partijen erkent hij dat de tijd tikt naar het einde van zijn carrière.

Omslag moment

Tijdens een interview met the MMA hour vertelde Mousasi over zijn plannen met pensioen te gaan, maar ook over het moment wanneer die gedachte bij hem begon te spelen:

“Mensen hebben niet gezien wat er gebeurde na het gevecht wat ik tegen Shlemenko had,” zei Mousasi. “Ik was in een ziekenhuis beland. Ik kon me niet bewegen en ik wist niet of ik mijn oog verloor of niet. “ (Mousasi brak een oogkas gedurende dit gevecht).

“Mijn oog was gesloten. Artsen wisten niet wat er mis was met mijn oog. Dus zat ik lange tijd in onzekerheid, we wisten het gewoon niet. Godzijdank was het geen ernstig letsel aan het oog. Maar ja, zo kan ik niet vechten. Ik wil geld verdienen, maar ik wil ook gezond blijven en geen hersenletsel oplopen in de resterende gevechten. ” Vervolgt Mousasi.

Letsel

“Als ik overwinningen heb zoals (bij Bellator 206), ik geen blessure oploop en ik gewoon zonder schade aan het winnen ben, zou ik natuurlijk nog drie gevechten aan kunnen gaan,” zei Mousasi. “Het hangt af van hoe de volgende drie gevechten zullen verlopen en om eerlijk te zijn op de vraag of ik daarna zal ik stoppen, dan is dat ja.”

Toen hem werd gevraagd naar zijn plaats tussen de middengewicht grootheden zei Mousasi, “Het kan me echt niets schelen, Mijn doel was nooit de beste te zijn. Ik wilde altijd al mijn geld verdienen met vechten, natuurlijk wilde ik altijd mijn partijen winnen. Want als je blijft winnen, kunnen mensen zeggen ‘ja, hij is de beste middengewicht.’ Maar om eerlijk te zijn maakt het mij niet meer uit. “

Bekijk ook

Glory pakt uit: 3 titelgevechten tijdens evenement op 17 juli

Het Glory 78 evenement op 17 Juli is er een met maar liefst 3 titelgevechten

⚠️ Fury vs Joshua in gevaar: Wilder wint rechtszaak

Tyson Fury vs Anthony Joshua heeft een grote horde te overwinnen

Vader en zoon pakken tag-team WWE-titels

Afgelopen nacht stond er weer een WWE-paperview op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page