Bellator 206: ‘Gegard Mousasi sloopt Rory MacDonald en behoudt wereldtitel’ Nieuws
Nieuws

Bellator 206: ‘Gegard Mousasi sloopt Rory MacDonald en behoudt wereldtitel’

Bellator 206: ‘Gegard Mousasi sloopt Rory MacDonald en behoudt wereldtitel’
Bellator 206: ‘Gegard Mousasi sloopt Rory MacDonald en behoudt wereldtitel’

Afgelopen zaterdagavond gebruikte Mousasi meedogenloze precisie om over MacDonald heen te rollen als een stoomwals en een TKO-overwinning te behalen. In de tweede ronde ontmoette MacDonald zijn lot.

Een weltergewicht gevecht tegen een tegenstander die licht zwaargewicht titels heeft in meerdere organisaties. Met kampioen weltergewicht Rory MacDonald, die in gewicht toenam om kampioen van middengewicht Gegard Mousasi uit te dagen voor het kampioenschap van laatstgenoemde in een poging om Bellator's eerste gelijktijdige houder van twee titels te worden.

"Ik wist dat ik beter kon opstaan, ik had het bereiksvoordeel, snelheidsvoordeel," zei Mousasi. "Dus mijn doel was om het in stand-up te houden, hem in paniek te brengen en voor de takedown te gaan."

Geen schijn van kans

Dat was een nauwkeurige samenvatting van het gevecht, toen Mousasi vroeg in zijn ritme stapte en ervoor zorgde dat MacDonald niets kon uitrichten.

Vroeg in de tweede ronde ging MacDonald voor een takedown, maar Mousasi eindigde bovenop en van daaruit was het allemaal een kwestie van tijd. Ergens in het gevecht bleek MacDonald een gebroken neus te hebben opgelopen. Ellebogen en stoten werden door Mousasi uitgevoerd met roekeloze precisie totdat scheidsrechter Herb Dean het gevecht stopte.

"Ik had hem al flink pijn gedaan," zei Mousasi. "En het was perfect, dit was het gevecht dat ik nodig had."

Mousasi die de UFC verliet als een vrije vechter, heeft nu zijn win record naar acht op een rij gebracht. Dat was zijn 37e loopbaanfinish. Het leek een droomgevecht op papier, het eerste supergevecht van Bellator, maar in werkelijkheid was het meer dan dat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws