Geen kooigevecht voor Bellator kampioen vanavond: 'Oekraïne gaat voor'
Home / Nieuws / Geen kooigevecht voor Bellator kampioen vanavond: ‘Oekraïne gaat voor’

Geen kooigevecht voor Bellator kampioen vanavond: ‘Oekraïne gaat voor’

Geen kooigevecht voor Bellator kampioen vanavond: 'Knokt aan het Oekraïense front'

Yaroslav Amosov Bellator kampioen, stond gepland vanavond in Londen te vechten. In plaats daarvan zette hij zijn land Oekraïne op de eerste plaats en trok ten oorlog.

Hij had vandaag in Londen moeten zijn voor Bellator 281 om zijn kampioenschap weltergewicht te verdedigen tegen Michael Page. Echter voert Amosov een heel andere oorlog en wel tegen de Russen die zijn land zo verraderlijk aanvielen.

Land voor wereldtitel

,,Ik ben aan het ontspannen”, zei Amosov kalm terwijl hij zijn verhaal doet. ,,Alles is goed, behalve het deel waar een oorlog gaande is. Waar er alleen maar lijken op straat liggen.” In februari viel Rusland binnen, meteen bracht Amosov bracht zijn gezin in veiligheid voordat hij dagen later dienst nam in het leger. En kiest hij ervoor om zijn land te verdedigen boven zijn titel.

Na elf weken oorlog denkt Amosov niet aan het Bellator 281-gevecht van vanavond tussen Page en Logan Storley voor een tussentijdse titel tijdens zijn afwezigheid. ,,Het belangrijkste is dat de oorlog hier stopt”, zei Amosov. ,,Het feit dat er hier verwoesting zal zijn of iets anders, het is nog steeds het beste land voor ons en het mooiste.”

Langzaam aan

Gedurende de duur van zijn bijna drie maanden durende periode als lid van het Oekraïense leger, zijn er meer downs dan ups geweest. Maar zoals het er nu uitziet, is het genezingsproces begonnen. ,,Aan onze kant is er op dit moment geen gevechtsactie aan de gang”, zei Amosov.

,,Het leven komt langzaam terug. Mensen komen terug. De winkels gaan open. Maar tegelijkertijd is er veel kapot militair materieel en verwoeste huizen, en het herinnert ons er allemaal aan dat we nog steeds midden in de oorlog zitten.

Wat een terugkeer naar Bellator betreft staat de deur daar open. Amasov krijgt alle steun die hij zich kan wensen van de organisatie en haar CEO Scott Coker. De Oekraïner zal ongetwijfeld terugkomen om zijn titel te claimen. Maar voorlopig gaat zijn land voor het goud van de titelriem.

Bekijk ook

Conor McGregor gaat boksen tegen Jake Paul

Conor McGregor vs Jake Paul: ‘Boksen voor UFC-comeback’

Conor McGregor zou Jake Paul wel eens kunnen kiezen als zijn volgende tegenstander.

‘Ik zie dode mensen!’ McGregor zegt te weten wie zijn tegenstander is bij comeback

De voormalige UFC-kampioen vedergewicht en lichtgewicht beweerde aanvankelijk dat hij nog steeds kiest tegen wie hij gaat vechten.

Door Rusland uitgeleverde MMA-vechter krijgt 8 jaar cel

Een MMA-vechter die vanuit de Russische Federatie naar zijn geboorteland Tadzjikistan werd teruggestuurd, is gevangen gezet

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page