Ex-UFC Kampioen stompt rivaal Schilling knockout: 'Rockhold is terug' Nieuws
Nieuws

Ex-UFC Kampioen stompt rivaal Schilling knockout: 'Rockhold is terug'

Ex-UFC Kampioen stompt rivaal Schilling knockout: 'Rockhold is terug'

De voormalig UFC middengewicht kampioen Luke Rockhold heeft zijn eerste overwinning in jaren behaald in een vechtsport. Tijdens Karate Combat 45, gisterenmiddag in Dubai, schakelde hij kickboks veteraan en voormalig Bellator vechter Joe Schilling uit in het hoofdevent.

Rockhold maakte in de derde ronde korte metten met Schilling. Met een harde rechter stoot stuurde hij Schilling naar de grond, waarna hij de overwinning definitief stelde met ground-and-pound.

Rockhold daagt Machida Uit

Na zijn overwinning daagde Rockhold een andere voormalig UFC kampioen uit: Lyoto Machida. "Er is maar één man die ik wil vechten in deze organisatie, en dat is Lyoto Machida," zei Rockhold in zijn interview na het gevecht. "Jij hebt geluk dat ellebogen verboden zijn, dus geen nachtmerries meer over die ellebogen. Kom maar op.

Laten we zien wat je in huis hebt, en laten we zien hoe de beurs eruitziet. Haal dat chequeboek maar boven." Lyoto, ik weet dat je geld nodig hebt, man. Kom het halen!"

Rockhold's comeback

Dit is Rockhold's tweede gevecht sinds zijn vertrek uit de UFC. Na het beëindigen van zijn UFC contract in augustus 2022, en een korte flirt met pensioen, vocht Rockhold in april 2023 met blote vuisten tegen Mike Perry - een gevecht dat hij verloor middels technische knock-out. Nu keert hij terug met een overwinning op Schilling onder de kickboksregels van Karate Combat.

Rockhold en Machida hebben eerder tegen elkaar gevochten. In 2015 stonden ze tegenover elkaar in het hoofdevent van een UFC Fight Night evenement. Die avond in New Jersey won Rockhold via rear-naked choke. Machida is momenteel een free agent nadat hij een aantal jaar geleden afscheid nam van Bellator. Hij is officieel nog niet met pensioen en heeft interesse getoond om weer te vechten.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws