Ex-kickbokser Andrew Tate mag Roemenië uit! 'Vechtsportorganisatie kan los?' Nieuws
Nieuws

Ex-kickbokser Andrew Tate mag Roemenië uit! 'Vechtsportorganisatie kan los?'

Ex-kickbokser Andrew Tate mag Roemenië uit! 'Vechtsportorganisatie kan los?'

Andrew Tate de Britse-Amerikaanse Kickbokser en influencer die in Roemenië verdacht wordt van mensenhandel en verkrachting, naast het vormen van een criminele organisatie voor seksuele uitbuiting mag het land na 3 jaar verlaten. Opent dit een terugkeer voor kickboksorganisatie T8KO?

Een rechtbank in Boekarest oordeelde vandaag 5 juli dat Tate mag reizen. Hij moet wel binnen de Europese Unie blijven terwijl hij zijn proces afwacht.

Tate, een voormalig kickbokser, werd in december 2022 gearresteerd in Roemenië samen met zijn broer Tristan en twee Roemeense vrouwen. Het Roemeense Openbaar Ministerie klaagde alle vier in juni 2023 officieel aan. De broers Tate ontkennen alle beschuldigingen.

Impact op kickboksorganisatie T8KO

De arrestatie van Tate gooide roet in het eten van zijn kickboksorganisatie T8KO, die hij samen met de Nederlandse organisatie Enfusion had opgericht. Na de arrestatie hernoemde Enfusion, onder leiding van CEO Edwain van Os, de organisatie naar 8TKO. Fans hopen dat Tate terugkeert om de plannen voor T8KO te kunnen afronden.

Op Twitter schrijft Belgium Bloodsport: "Edwin van Os van Enfusion zal hier vast heel blij mee zijn. Ik hoop dat ze nu samen het werk kunnen afmaken, zodat we een betere organisatie en een echt toernooi bij Enfusion kunnen zien. Andrew Tate heeft alles in zich om kickboksen in Europa nieuw leven in te blazen."

De woordvoerder van Tate, Mateea Petrescu, noemde de beslissing een "significante overwinning en een grote stap voorwaarts" in de zaak. Het is nog onduidelijk of het Openbaar Ministerie in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank.

Tate ontkent alle beschuldigingen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws