Ex-kickbokser Andrew Tate weer opgepakt: Justitie slaat hard toe Nieuws
Nieuws

Ex-kickbokser Andrew Tate weer opgepakt: Justitie slaat hard toe

Ex-kickbokser Andrew Tate weer opgepakt: Justitie slaat hard toe

Andrew Tate, de voormalige topkickbokser en een bekende online influencer, en zijn broer Tristan Tate zijn vandaag in Roemenië aangehouden en geconfronteerd met een arrestatiebevel uitgegeven door de Britse autoriteiten.

Dit nieuws werd bekendgemaakt door hun woordvoerder. De Tate broers worden beschuldigd van seksuele agressie in een zaak uit het Verenigd Koninkrijk die teruggaat tot de periode 2012-2015.

Beschuldigingen en juridische stappen

Volgens woordvoerder Mateea Petrescu is het Hof van Beroep in Boekarest van plan om dinsdag een cruciale beslissing te nemen over de uitvoering van de arrestatiebevelen, uitgevaardigd door het Westminster Magistrates Court in Londen. Deze stap kan het begin zijn van een uitleveringsproces.

Vier vrouwen hebben Andrew Tate bij de Britse autoriteiten aangegeven wegens vermeend seksueel geweld en fysieke mishandeling. Ondanks dat de Crown Prosecution Service besloot hem niet te vervolgen, hebben de vermeende slachtoffers zich tot crowdfunding gewend om hun juridische kosten te dekken terwijl ze een civiele zaak tegen hem voortzetten.

Reactie van de Tate broers

De Tate broers, die zowel de Britse als de Amerikaanse nationaliteit bezitten, wijzen de beschuldigingen van de hand en uiten hun diepe teleurstelling dat dergelijke ernstige aantijgingen worden heropend zonder significant nieuw bewijs.

Andrew Tate wordt in Roemenië in een aparte zaak beschuldigd van verkrachting, mensenhandel en het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel uit te buiten. Hij werd in december 2022 nabij Boekarest gearresteerd, samen met zijn broer en twee Roemeense vrouwen. Alle vier ontkennen de aantijgingen.

Internationale aandacht en Juridische ontwikkelingen

Sinds zijn arrestatie in Roemenië heeft Tate in interviews met bekende mediapersoonlijkheden zoals Tucker Carlson en Piers Morgan een grote hoeveelheid desinformatie verspreid over de strafrechtelijke aanklachten die hij in het VK onder ogen ziet.

Tate, die 8,9 miljoen volgers heeft op X (voorheen bekend als Twitter), heeft herhaaldelijk beweerd dat de Roemeense aanklagers geen bewijs tegen hem hebben en dat er een politieke samenzwering is om hem het zwijgen op te leggen.

Vooruitzichten en gevolgen

Na hun arrestatie in Roemenië werden de Tate broers drie maanden in politiehechtenis gehouden voordat ze werden overgeplaatst naar huisarrest. Momenteel mogen ze Roemenië niet verlaten. De juridische zaak in Roemenië bevindt zich nog in de voorbereidende kamerfase, waarin de verdachten het bewijs van de aanklagers kunnen betwisten.

Er is nog geen datum voor het proces vastgesteld. In januari won Tate een beroep tegen de inbeslagname van zijn bezittingen door de Roemeense autoriteiten, die kort na zijn arrestatie in beslag waren genomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws