Home / Nieuws / Ex-GLORY Kickbokser geschorst wegens doping en vervalsen bewijsmateriaal

Ex-GLORY Kickbokser geschorst wegens doping en vervalsen bewijsmateriaal

Chi Lewis-Parry is door USADA vier jaar geschorst wegens meerdere dopingovertredingen, waarbij bewijsmateriaal werd vervalst.

Als vechter stond Chi Lewis-Parry danwel onder contract bij de UFC, maar heeft geen gevecht geleverd. Gisteren heeft het Amerikaanse antidopingagentschap USADA de vechter een vierjarige schorsing opgelegd. Wegens meerdere schendingen van het UFC-antidopingbeleid.

Doping

Lewis-Parry, 37, heeft nooit deelgenomen bij de UFC, maar verklaarde dat hij van plan was om uiteindelijk voor de organisatie te vechten. En was daardoor de door de USADA in haar dopingtest protocol opgenomen.

De tests bij de Engelsman, werden buiten de competitie uitgevoerd op 12 en 19 september van vorig jaar. Volgens USADA testte Lewis-Parry positief op verschillende verboden stoffen, waaronder Stanozolol-metabolieten en dehydrochloormethyl testosteron.

Vervalsingen

Bovendien werd vastgesteld dat Lewis-Parry “vervalst bewijsmateriaal, aanleverde. Met name een vervalst supplement, die hij aan USADA en de arbiter presenteerde ter ondersteuning van de beweringen dat de verboden stoffen afkomstig waren uit een besmet supplement”, aldus een persbericht.

Hoewel Lewis-Parry een eerste overtreder was, oordeelde de arbiter dat een sanctie van vier jaar op zijn plaats was. Dit in plaats van de tweejarige schorsing die gewoonlijk aan eerste overtreders worden gegeven.

Als kickbokser bij GLORY Kickboxing kreeg Lewis-Parry de meeste bekendheid. De vechter heeft ook een 9-0-2 MMA-record.

Bekijk ook

‘Rico Verhoeven moet voetbalclub Sparta redden’

Rico Verhoeven zou ingeschakeld moeten worden om voetbalclub Sparta een helpende hand te bieden. Dat zegt analist Robert Maaskant vandaag in het AD. De topkickboksers zou motivator kunnen optreden om de club uit het dal te halen.

‘Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem, je wilt het zien’

Alistair Overeem is door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC aan de kant gezet. Het nieuws ...

Alistair Overeem (40) door UFC genadeloos op straat gezet

Alistair Overeem de Nederlandse MMA en kickbokslegende is ontslagen door vechtsport organisatie de UFC. De ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page