Ernesto Hoost opent Kingdom Fight Gym in Cambodja Nieuws
Nieuws

Ernesto Hoost opent Kingdom Fight Gym in Cambodja

Ernesto Hoost opent Kingdom Fight Gym in Cambodja

Opening Gym in Cambodja met een sociaal karakter

Eind maart, zal de sociale onderneming Kingdom Fight Gym haar deuren openen in Siem Reap, Cambodja. Het is een initiatief van Kwok- Leung Tsang en Mark van Dongen waarin hun gezamenlijke passies samenkomen. KFG zal inspelen op de sociaal economische problematiek in Cambodja en in Nederland op de maatschappelijke bewustwording van jongeren.

Sociale doelen in Cambodja

Na het regime van Poll Pot is Cambodja in een diep dal terecht gekomen en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds voelbaar. Buiten dat er veel armoede heerst, is er een enorme achterstand op het vlak van educatie. Dit is niet zo gek wanneer je bedenkt dat naar schatting 25 procent van de bevolking tijdens het regime is omgekomen. Met name diegene die een opleiding hadden genoten, hebben het regime niet overleefd. KFG zal zich daarom inzetten om arme jongeren de kans te geven, hun onderwijsachterstand in te halen, waardoor hun zelfredzaamheid vergroot wordt.

Ernesto Hoost opent Kingdom Fight Gym in Cambodja

Daarnaast zullen er gratis cursussen komen, gericht op assertiviteit en zelfverdediging voor deze groep kwetsbare jongeren. Ook worden er lokale projecten op sociaal economische wijze ondersteund. Deze worden in samenwerking met lokale partners uitgevoerd.

Activiteiten in Nederland

In Nederland richt de organisatie zich op de maatschappelijke bewustwording en het in de kracht zetten van jongeren. Er worden reizen georganiseerd, waarbij wederzijds respect, doorzettingsvermogen en persoonlijke groei centraal staan. Tijdens deze reizen zal er interactie plaats vinden met leeftijdsgenoten uit Cambodja. Hierbij kun je denken aan het samen sporten tot het uitvoeren van kleinschalige/ sociale projecten bij de Cambodjaanse jongeren thuis. Wij zijn ervan overtuigd dat bewustwording ontstaat door jongeren te betrekken bij lokale initiatieven en een scala aan ervaringen op te laten doen binnen een andere cultuur.

Draagkracht vanuit vechtsportland

Het concept is inmiddels voorgelegd aan Cor Hemmers, die hier erg enthousiast over was. Het idee om het concept uit te breiden naar de buurlanden van Cambodja sprak hem erg aan. Een aantal jaar terug was Cor samen met legende Ramon Dekkers bezig om de Ramon Dekker Foundation op te zetten met een soortgelijke doelstelling in Thailand. Dit project heeft helaas niet tot stand mogen komen door het vroegtijdig overlijden van Ramon, momenteel is Cor Hemmers aan het onderzoeken in welke vorm hij medewerking kan gaan geven aan het concept.

Ernesto Hoost opent Kingdom Fight Gym in Cambodja

Openingsreis

"Wij hebben de eer, dat Ernesto Hoost, ambassadeur van Kingdom Fight Gym, over zal komen naar Cambodja om de opening te verzorgen met daaraan een 10-daags trainingskamp gekoppeld. Wij zijn erg dankbaar dat Ernesto dit op vrijwillige basis doet, hierdoor is deze unieke reis bereikbaar voor Een grotere groep vechtsport liefhebbers. Interesse? Kijk snel op www.kingdomfightgym.com voor meer informatie of stuur een mail naar train@kingdomfightgym.com. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Na de openingsreis zullen er naast de reguliere gym activiteiten, diverse reizen georganiseerd gaan worden, van sociaal culturele (sport) rondreizen tot trainingskampen voor de vechtsportliefhebber waarbij er de mogelijkheid is voor een professionele wedstrijd welke op de nationale televisie wordt uitgezonden. Ook zijn er mogelijkheden om op maar gemaakte reizen af te nemen voor sportscholen.

Start sociale activiteiten

Om zo snel mogelijk te kunnen starten met de sociale activiteiten, is het belangrijk dat de lopende financieringen zo snel mogelijk worden afgelost. Er zijn plannen in de maak om een crowdfunding te starten, maar donaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. Mocht je het concept een warm hart toedragen en een donatie willen doen, dan kun je contact opnemen met Mark van Dongen op telefoonnummer 06-44171725 of via mark@kingdomfightgym.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws