DOEN: Waarom zwemmen goed is voor vechtsporters Nieuws
Nieuws

DOEN: Waarom zwemmen goed is voor vechtsporters

DOEN: Waarom zwemmen goed is voor vechtsporters
DOEN: Waarom zwemmen goed is voor vechtsporters

Door zwemmen op te nemen in je trainingsroutine, geef je je lichaam niet alleen een welverdiende pauze, maar krijg je ook een aantal geweldige gezondheidsvoordelen.

Zwemmen maakt herstel minder zwaar

Trainen in vechtsporten daagt je lichaam uit en een prachtige manier om te ontspannen is zwemmen. Als je een blessure hebt en high-impact oefeningen moet vermijden, biedt zwemmen een geweldig low-impact alternatief.

In tegenstelling tot sporten die meer schade aan helende verwondingen kan aanrichten, dient water als een kussen voor je gewrichten en botten.

Zwemmen verbetert je cardio

Zwemmen is een geweldige cardiovasculaire activiteit, maar er is een verschil tussen de twee hoofdtypen zwemmen: aerobe en anaërobe. Doorgaans valt een continu zwemmen van meer dan vijf minuten onder deze categorie.

Zwemmen verhoogt ook je melkzuurdrempel. Dit betekent dat intens zwemmen op korte afstanden je spieren kunnen conditioneren voor het raken van de pads of bokszak bijvoorbeeld bij kickboksen.

Zwemmen bouwt je uithoudingsvermogen op

Alle atleten hebben uithoudingsvermogen nodig, en vechters zijn niet anders. Zonder uithoudingsvermogen zou je nooit in staat zijn om repetitieve bewegingen gedurende langere tijd uit te voeren.

Zwemmen helpt bij het opbouwen van uithoudingsvermogen, vooral als je langere periodes zwemt in langzamer tempo.

Zwemmen maakt je sterker

Zwemmen is ook een matige vorm van weerstandstraining. Als je zwemt, duw je je lichaam door water met behulp van al je spieren. Omdat je elke spier in je lichaam gebruikt, word je overal sterker.

Deze praktische kracht gaat over naar vechtsporten zoals MMA of Braziliaans Jiu-Jitsu, waar je die kracht nodig hebt om te verdedigen of aan te vallen op de grond.

Zwemmen verhoogt je longcapaciteit

Zwemmen leert je hoe je je ademhaling kunt beheersen. In vechtsporten, als je je ademhaling niet goed beheert, kun je het tijdens je trainingssessies uiteindelijk langer volhouden. Goede ademhalingstechnieken daarentegen verhogen de manier waarop je lichaam zuurstof gebruikt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws