'Dit wordt mijn volgende stap!' Alistair Overeem over carrièreswitch
Home / Nieuws / ‘Dit wordt mijn volgende stap!’ Alistair Overeem over carrièreswitch

‘Dit wordt mijn volgende stap!’ Alistair Overeem over carrièreswitch

'Dit wordt mijn volgende stap!' Alistair Overeem over carrièreswitch

Alistair Overeem is een van de meest bekende en veelzijdigste vechters uit ons land. De kickboks en MMA-legende nadert volgens eigen zeggen het einde van zijn vecht carrière, maar zal daarna de sport niet loslaten. Na het actieve vechten zal Overeem talenten gaan trainen en coachen.

Op 8 oktober staat Alistair Overeem tegenover Badr Hari tijdens Glory Collision 4 in het Gelredome, Arnhem. Na deze wedstrijd verwacht Overeem te vechten tegen Glory kampioen Rico Verhoeven. Daarna volgt wellicht nog een laatste MMA-wedstrijd en dan zal de topvechter zich toeleggen op het trainen van talenten.

Tijdens een interview bij het KWS evenement in Polen afgelopen weekend waar Errol Zimmerman een KO-winst boekte, deed Overeem uit de doeken hoe hij zijn toekomst voor zich ziet. ,,Op 8 oktober vecht ik tegen Badr Hari, daarna tegen Rico”, zegt Overeem desgevraagd.

Jeugd ontwikkelen

,,Dan wellicht nog een laatste MMA-wedstrijd. Dan stap ik over naar het coachen ik wil helpen de jeugd te ontwikkelen, zij zijn de toekomst. ” Ook werd Overeem gevraagd naar zijn vriendschap met de door Glory aan de kant gezette Arek Wrzosek die binnekort zijn debuut in het MMA maakt.

,,We zijn vrienden geworden, ik hielp hem met voorbereiden op zijn laatste wedstrijd met Badr. We trainen samen. Zo helpen wij elkaar. ” Als Overeem overgaat tot het trainen en begeleiden van talent, is dt zeker een toevoeging voor de vechtsport in ons land.

Bekijk ook

Pak slaag tasjesdief door vrouwelijke kickbokser: 'Oprotten'

Pak slaag tasjesdief door vrouwelijke kickbokser: ‘Oprotten hier’ (video)

Een overvaller bracht een slechte middag door in Livorno, Italië

Supergevecht! Katie Taylor vs Cris Cyborg cross-over in de maak

Supergevecht! Katie Taylor vs Cris Cyborg cross-over in december

Katie Taylor en Cris Cyborg beide gedecoreerde kampioenen zouden het tegen elkaar kunnen opnemen in een cross-over supergevecht.

Wedden om 1 miljoen! Tyson Fury zet in op bokswedstrijd

Wedden om 1 miljoen! Tyson Fury zet in op bokswedstrijd

Tyson Fury moet de daad bij het woord voegen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page