Discutabel verlies Eddie Alvarez omgezet: ONE gezwicht door druk? Nieuws
Nieuws

Discutabel verlies Eddie Alvarez omgezet: ONE gezwicht door druk?

Discutabel verlies Eddie Alvarez omgezet: ONE gezwicht door druk?

ONE Championship maakt vanavond bekend dat de beslissing is omgezet naar een no-contest, dit houdt in dat er geen winnaar of verliezer wordt aangewezen voor de wedstrijd. Alvarez die met trompet geschat werd binnen gehaald wordt door critici gezien als een goudhaantje voor ONE. Boze tongen beweren dan ook dat er flink druk uitgeoefend is op de organisatie om de beslissing aan te passen.

Record aangepast

,,Het diskwalificatie verlies van Eddie "The Underground King" Alvarez tegen Iuri Lapicus bij "ONE on TNT I" is officieel veranderd in een no-contest. Als gevolg hiervan wordt het verlies verwijderd uit het professionele record van Alvarez", zo maakte ONE Championship maandag bekend.

,,De beslissing werd genomen door een panel van onafhankelijke experts uit de industrie en functionarissen, juryleden en scheidsrechters van ONE Championship." De organisatie meldt echter niet wie er in het deskundige panel plaats namen.

Geel in plaats van rood

,,Het panel bevestigde unaniem dat illegale aanvallen op het achterhoofd plaatsvonden, maar oordeelde ook bij meerderheid dat er een procedurele misstap optrad na de tweede slag op het achterhoofd", aldus ONE. ,,Het panel adviseerde dat het gevecht had moeten worden stopgezet en dat er na de tweede slag op het achterhoofd een waarschuwing moest worden afgegeven. Vanwege de procedurele misstap is de rode kaart van Alvarez ingetrokken, met een gele kaart in de plaats."

,,Bovendien bevestigde een medische beoordeling de ernst van de verwonding en het onvermogen van Lapicus om de strijd voort te zetten. De uitspraak is in alle eerlijkheid naar alle partijen gedaan", aldus ONE. Alvarez komt overigens aankomende woensdag weer in actie tegen de Zuid-Koreaanse ster Ok Rae Yoon op "ONE on TNT IV".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws