De bokswereld in rouw: Talentvolle bokser (28) sterft tijdens prof-debuut Nieuws
Nieuws

De bokswereld in rouw: Talentvolle bokser (28) sterft tijdens prof-debuut

De bokswereld in rouw: Talentvolle bokser (28) sterft tijdens prof-debuut

Sherif Lawal, een 28-jarige Britse bokser, is tragisch overleden nadat hij tijdens zijn professionele debuut in de ring in elkaar zakte afgelopen weekend.

Lawal nam het op tegen de Portugese bokser Malam Varela in Harrow, Engeland. Naar verluidt werd hij na zijn ineenstorting met spoed naar Northwick Park Hospital gebracht, waar hij helaas overleed.

Het nieuws van Lawal's overlijden heeft tot een golf van steunbetuigingen geleid in de bokswereld. Bokser Denzel Bentley deelde op sociale media: "Ik ging gisteravond naar een bokswedstrijd en een jonge man die zijn debuut maakte, is overleden."

Britse bokser overlijdt in de ring

Volgens ooggetuigen citeert The Sun dat artsen in de ring reanimatie (CPR) hebben toegediend. Naar verluidt werden de andere geplande gevechten op de boksavond geannuleerd na het incident.

Boxing News Online meldt dat de scheidsrechter begon met tellen voordat hij de wedstrijd afblies toen duidelijk werd dat Lawal in problemen verkeerde. Lawal was naar verluidt lid van St Pancras Amateur Boxing Club.

Naar aanleiding van Bentley's bericht verschenen er talloze steunbetuigingen op sociale media. "RIP Sherif Lawal," schreef iemand, terwijl een ander aan Bentley liet weten: "Sorry om dat te horen, broeder. Neem je tijd, zorg voor jezelf."

Neem je tijd, zorg voor jezelf

Naarmate het nieuws zich verspreidde, kwamen er op maandag meer steunbetuigingen op sociale media. "Een van de trieste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Rust zacht kampioen," schreef een boksfan.

"RIP aan Sherif Lawal, een jongen die is overleden na zijn boksdebuut," schreef een ander. "Een pijnlijke herinnering aan hoe wreed de sport kan zijn."

Wrede sport

"Ik denk dat het profcircuit Sherif perfect zal passen, hij heeft alle talenten om een geweldige middengewicht bokser te worden," zei CJ Hussein, hoofdcoach bij de St Pancras club, in maart tegen The Islington Tribune. "Hij is een echte inspiratiebron voor alle jonge boksers in de sportschool."

Lawal's profiel op de website van de club vermeldt Sugar Ray Robinson als zijn favoriete bokser. Hij omschrijft de club naar verluidt als "een tweede familie."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws