Bruce Lee is van Nederlandse afkomst! Familie vertrok naar Hong Kong
Home / Nieuws / Bruce Lee is van Nederlandse afkomst! Familie vertrok naar Hong Kong

Bruce Lee is van Nederlandse afkomst! Familie vertrok naar Hong Kong

Bruce Lee de KungFu legende van het witte doek, blijkt zijn roots te hebben in ons land en wel in Rotterdam. Een Nederlandse Jood genaamd Mozes Hartog Bosman blijkt de stamvader van de vechtlegende te zijn.

Recentelijk kwam Bruce Lee in het nieuws doordat brieven werden ontdekt waaruit bleek dat hij om drugstransporten verzocht, Lee die van Amerika terug verhuisde naar Hong Kong gebruikte regelmatig cocaïne en Hasj. Aangezien deze in Hong Kong verboden waren werden deze regelmatig toegestuurd door vrienden.

Door het gegraaf in het verleden van Lee kwam ook weer naar boven dat de betovergrootvader van de ster een Joodse Nederlander was. Diens zoon Charles, vertrok in 1859 naar Hong Kong en kocht zich daar een Chinese vrouw genaamd Sze Tai, ze kregen samen zes kinderen. Later werd Charles de Nederlandse consul in Hong Kong.

Nederlands bleod

Een zoon van Charles Bosman, Ho Kom Tong, kreeg een dochter genaamd Grace Ho. Deze trad in het huwelijk met Lee Hoi Chuen en zij kregen vijf kinderen, waaronder Lee Jun-fan die onder de artiestennaam Bruce Lee wereldberoemd werd in Hollywood.

Lee specialiseerde zich in KungFu en creëerde zijn eigen vechtstijl ‘Jeet Kune Do’. Hij werd begin jaren 1970 beroemd met films als ‘The Big Boss’, ‘Fists of Fury’, ‘Return of The Dragon’ en ‘Enter the Dragon’. Lee stierf op jonge leeftijd 20 juli 1973 de oorzaak is nooit bekend geworden.

Bekijk ook

‘Net zo bekend als Rico Verhoeven’: Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

Ook op YouTube is de atleet razend populair en dagelijks groeit het aantal volgers met de dag

Beste Kickbokser ooit keert terug naar de ring: ‘275 gevechten’

De Thai die even berucht als beroemd is vocht zijn laatste wedstrijd in oktober 2019

Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: ‘Studenten inspireren’

Het gevecht maakt deel uit van een reeks MMA-competities

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page