Bokskoningin Claressa Shields: 'MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen'
Home / Nieuws / Bokskoningin Claressa Shields: ‘MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen’

Bokskoningin Claressa Shields: ‘MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen’

Bokskoningin Claressa Shields: 'MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen'

Claressa Shields vindt dat de MMA-fans hun handen dicht mogen knijpen dat de bokskampioene de sport gekozen heeft. Als een koningin wil zij dan ook behandeld worden.

Zonder twijfel is Shields misschien wel de beste vrouwelijke vechter in de sport. Voorlopig moe van het boksen, tekende Shields een contract bij Professional Fighters League (PFL). 25 jaar oud en tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar, verraste zij vorige maand veel mensen toen ze haar beslissing bevestigde om over te stappen op mixed martial arts.

In de afgelopen jaren zijn verschillende vrouwelijke boksers overgestapt naar MMA. Met de meest succesvolle Holly Holm, die een aanzienlijk bedrag verdiende bij de UFC. In tegenstelling tot Holm, die het boksen opgaf voor een fulltime carrière in MMA, wil Shields tegelijkertijd in beide sporten actief zijn.

Wees dankbaar

En daar vindt Shields moeten de fans haar dankbaar voor zijn. Voor de MMA-fans want een echte kampioen die overstapt van het boksen naar MMA is nooit echt voorgekomen bij de vrouwen.

“MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen en rozenblaadjes gooien, want ik maak echt de overgang”, zei Shields. ‘Ik zeg het niet alleen. Ik doe het ook echt. Dus geef me mijn rekwisieten. Zeg nooit dat Claressa Shields voor iemand bang is.”

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page