Bokskoningin Claressa Shields: 'MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen'
Home / Nieuws / Bokskoningin Claressa Shields: ‘MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen’

Bokskoningin Claressa Shields: ‘MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen’

Bokskoningin Claressa Shields: 'MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen'

Claressa Shields vindt dat de MMA-fans hun handen dicht mogen knijpen dat de bokskampioene de sport gekozen heeft. Als een koningin wil zij dan ook behandeld worden.

Zonder twijfel is Shields misschien wel de beste vrouwelijke vechter in de sport. Voorlopig moe van het boksen, tekende Shields een contract bij Professional Fighters League (PFL). 25 jaar oud en tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar, verraste zij vorige maand veel mensen toen ze haar beslissing bevestigde om over te stappen op mixed martial arts.

In de afgelopen jaren zijn verschillende vrouwelijke boksers overgestapt naar MMA. Met de meest succesvolle Holly Holm, die een aanzienlijk bedrag verdiende bij de UFC. In tegenstelling tot Holm, die het boksen opgaf voor een fulltime carrière in MMA, wil Shields tegelijkertijd in beide sporten actief zijn.

Wees dankbaar

En daar vindt Shields moeten de fans haar dankbaar voor zijn. Voor de MMA-fans want een echte kampioen die overstapt van het boksen naar MMA is nooit echt voorgekomen bij de vrouwen.

“MMA-fans moeten buigen en mijn voeten kussen en rozenblaadjes gooien, want ik maak echt de overgang”, zei Shields. ‘Ik zeg het niet alleen. Ik doe het ook echt. Dus geef me mijn rekwisieten. Zeg nooit dat Claressa Shields voor iemand bang is.”

Bekijk ook

Opgepakt! UFC’er Jon Jones ZWAAR in de problemen

De Amerikaan werd eerder vandaag opgepakt door de politie van Las Vegas.

Stuiterbal ‘KO’! Rus MEPT rivaal keihard naar de grond (video)

Dat ging er hard aan toe

Hufter! MMA’er MEPT straatvechter KO ‘slaat door’ (video)

Er zijn gasten die de boodschap niet begrepen hebben

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page