Bokskampioen Claressa Shields maakt stap naar MMA-vechten, tekent bij PFL
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen Claressa Shields maakt stap naar MMA-vechten, tekent bij PFL

Bokskampioen Claressa Shields maakt stap naar MMA-vechten, tekent bij PFL

Bokskampioen Claressa Shields stapt over naar MMA-vechten

Claressa Shields heeft een meerjarige MMA-contract getekend met vechtsport organisatie PFL. Met deze deal stapt de bokskampioene de wereld van de Mixed Martial Arts binnen.

Voor Claressa Shields, 25, is de stap naar Mixed Martial Arts een die al langer op de plank lag. Professional Fighters League (PFL) wist uiteindelijk de meervoudig kampioen te strikken. Shields zal naar verluidt deelnemen aan het “seizoensformaat” van PFL in 2022. Terwijl ze haar tijd verdeelt tussen boksen en MMA in 2021.

Grote kampioen

Shields is tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar in het boksen. De topbokser won haar eerste gouden medaille in 2012 en nog een in 2016. In 2018 veroverde Shields de WBA-, WBC- en IBF middengewicht titels. Ook verenigde zij de WBC and IBF female super middengewicht titels van 2017 tot 2018. En voegde in januari van dit jaar de WBC and WBO female licht middengewicht titels toe aan haar palmares.

Shields heeft een 10-0 record in haar professionele bokscarrière. Met haar laatste overwinning via een unaniem besluit op Ivana Habazin in januari. Ze werd de snelste vechter in de boksgeschiedenis man of vrouw en die titels won in drie verschillende divisies.

Uitdaging

Hoewel ze haar eerste tegenstander nog nog tegemoet moet zien. Daagde Shields eerder UFC-kampioen Amanda Nunes uit voor twee gevechten: een bokswedstrijd en een MMA-wedstrijd. Die geen van beide tot stand kwamen.

De PFL heeft het hele seizoen 2020 uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie. PFL heeft plannen om het seizoen 2021 in april in Las Vegas te hervatten. De organisatie heeft een lichtgewicht divisie van 155 pond voor vrouwen. Deze wordt aangevoerd door Kayla Harrison. Harrison won ook Olympisch goud in 2012 en 2016 voor de VS in judo. Harrison is 8-0 in MMA.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page