Bokskampioen Usyk treft chaos aan bij terugkeer in Oekraïne Nieuws
Nieuws

Bokskampioen Usyk treft chaos aan bij terugkeer in Oekraïne

Bokskampioen Usyk treft chaos aan bij terugkeer in Oekraïne

Oleksandr Usyk Zwaargewicht bokskampioen, is teruggekeerd naar zijn ouderlijk huis in Vorzel, Oekraïne, dat eerder werd bezet door Russische soldaten. Daar trof hij chaos en vernietiging aan zo werd zijn huis compleet verwoest.

Het huis van de kampioen werd verwoest terwijl hij buiten het land vocht tegen Anthony Joshua in Saoedi-Arabië. De vrouw van Usyk, Yekaterina, plaatste een afbeelding op sociale media van het huis dat er beschadigd uitzag terwijl Russische soldaten het bezetten en het als basis gebruikten.

De letters 'V' en 'Z', die Russen gebruiken om hun uitrusting en bases te markeren, werden op de voorkant van het huis gespoten. Het onderschrift van zijn vrouw, geschreven in het Russisch luidde: 'De Russische wereld arriveerde bij mijn huis. Dieren. Ze hebben alles verpest, zoals altijd."

Invasie

Maar beelden die dinsdag 13 september op sociale media zijn gedeeld, zijn opgedoken en laten zien dat de 35-jarige voor zijn huis staat met een gehesen Oekraïense vlag. De foto komt op het moment dat Oekraïense troepen aanzienlijke hoeveelheden land van Rusland hebben teruggenomen na de invasie van het land, die eerder dit jaar begon.

Usyk had eerder dit jaar tijd besteed aan het bestrijden van de invasie in Oekraïne, maar vertrok op verzoek van president Volodymyr Zelensky om tegen Joshua te vechten in een langverwachte rematch. Usyk won vorige maand via split decision en is nu naar huis teruggekeerd om zijn land te helpen in de strijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws