Usyk wil Joshua helpen voor bokswedstrijd met Fury eind dit jaar Boks Nieuws
Boks Nieuws

Usyk wil Joshua helpen voor bokswedstrijd met Fury eind dit jaar

Usyk wil Joshua helpen voor bokswedstrijd met Fury eind dit jaar

Oleksandr Usyk de Oekraïense WBO, WBA en IBF-zwaargewicht kampioen heeft aangeboden om Anthony Joshua te helpen voor diens langverwachte gevecht met Tyson Fury. De Oekraïner wil zich bij Joshua' kamp aan sluiten en met hem trainen.

Legende Usyk versloeg Joshua via unaniem besluit om de zwaargewicht titel te veroveren in het Tottenham Hotspur Stadium in september dit jaar. De 35-jarige Oekraïner versloeg Joshua vervolgens op overtuigende wijze in augustus vorig jaar. Usyk zou naar verwachting tegen Fury vechten, maar moest een dergelijk gevecht tot 2023 uitstellen vanwege een blessure.

In plaats daarvan wil de WBO, WBA en IBF zwaargewicht kampioen van de wereld Usyk oud-rivaal Joshua graag helpen in zijn volgende gevecht. ,,Als hij mijn hulp nodig heeft, ga ik naar zijn kamp om hem te helpen. Hij is geen 40 jaar oud, hij is 33, dus hij zou moeten blijven werken. Anthony, stop niet", zegt Usyk tegen Sky Sports.

Deal is rond

,,Ik begrijp dat hij van mij wilde winnen, maar Anthony mag niet opgeven. Hij moet vooruit.' Usyk kreeg een split decision overwinning in de rematch in Saoedi-Arabië. Joshua was duidelijk gefrustreerd door de tweede pak slaag en had een bizarre 'meltdown' na het gevecht in het midden van de ring.

Fury onthulde gisteren dat zijn schriftelijke aanbod aan Joshua een 60/40 verdeling van het geld is voor een rechtstreekse kans op zijn WBC-wereldtitel in het zwaargewicht dit jaar. Joshua heeft het aanbod sindsdien publiekelijk aanvaard en er staat een gevecht gepland voor november of december.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws