Boksicoon Mayweather Jr laat Afrikanen in de kou staan Nieuws
Nieuws

Boksicoon Mayweather Jr laat Afrikanen in de kou staan

Boksicoon Mayweather Jr laat Afrikanen in de kou staan

Floyd Mayweather is geen makkelijk persoon en dat ondervond de organisatie achter het King MisuZulu International Boxing Tournament. Mayweather zou daar aanwezig zijn maar heeft deze in de kou laten staan.

Hij is een van de grootste bokser ter wereld Mayweather, maar met zijn roem kwam ook een houding van die niet iedereen aanstaat. Mayweather heeft een optreden op het "King MisuZulu International Boxing Tournament" deze maand, gepland voor Moses Mabhida Stadium in Durban, Zuid Afrika geannuleerd.

Misbruik gemaakt

Op het evenement, dat gisteren plaatsvond, met verschillende boksers, zou Mayweather aanwezig zijn. Zijn enige taak was om naast koning MisuZulu te zitten en naar het evenement te kijken. Volgens de voorwaarden van het contract moest Mayweather, 46, "in het volle zicht van het publiek naast de AmaZulu-koning zitten". Dit aangezien gevecht na gevecht plaatsvond op Pay-Per-View.

Hiervoor zou de voormalige Pretty Boy iets meer dan $ 330.000 krijgen. Mayweather was bereid de betaling te accepteren en deze week naar Zuid-Afrika te reizen. Een probleem met het betalingsbewijs zorgde er echter voor dat de voormalige wereldkampioen zich terugtrok.

Nepbewijs van betaling

Vanwege wat nu door Zuid-Afrikaanse media wordt beschreven als een 'nepbewijs van betaling', start Mayweather juridische stappen te midden van claims dat zijn afbeelding is gebruikt om het evenement te promoten. Als zijn advocaten de zaak echter winnen, kan dit andere bedrijven ervan weerhouden soortgelijke aanbiedingen te doen om op evenementen te verschijnen.

De voormalige WBA en WBC unified super kampioen weltergewicht begon zelf de trend van oefen bokswedstrijden. Hij versloeg UFC-ster Conor McGregor in augustus 2017 en ging daarna door met deze oefen gevechten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws