Boksicoon Fury stoot UFC-ster McGregor van troon: 'Dik spaarvarken' Nieuws
Nieuws

Boksicoon Fury stoot UFC-ster McGregor van troon: 'Dik spaarvarken'

Boksicoon Fury stoot UFC-ster McGregor van troon: 'Dik spaarvarken'

Tyson Fury verslaat Conor McGregor bij de rijkste atleten ter wereld. De lijst met bestbetaalde atleten van dit jaar is vrijgegeven en McGregor is meer dan 20 plaatsen gedaald van zijn nummer 1 plek vorig jaar, terwijl Fury boven de Ier staat.

Boksicoon Fury staat dit jaar boven collega-vechters Conor McGregor en Jake Paul in de lijst van 's werelds best betaalde atleten. Paul staat op de 45e plaats. Dat is volgens een recente lijst van de 100 best betaalde atleten die is vrijgegeven door Sportico, die zwaargewicht kampioen Fury op nummer 14 had staan. Canelo Alvarez is de enige vechter die hoger staat dan de Brit in de lijst, want hij verdiende $ 89 miljoen per jaar.

Lekkere extraatjes

Fury's stijging komt nadat hij afgelopen oktober meer dan $ 18 miljoen verdiende voor zijn eerste zwaargewicht titelverdediging tegen Deontay Wilder. Dat nam aanzienlijk toe nadat de Brit ook een deel van de 600.000 pay-per-view-verkopen in zijn zak mocht steken.

Vorige maand schakelde Fury zijn landgenoot Dillian Whyte uit en kondigde vervolgens aan dat hij stopt met boksen. Als Fury er serieus mee wil stoppen, heeft hij een dik spaarvarken nadat hij meer dan $ 30 miljoen had verdiend voor zijn brute knock-out op Whyte.

Wat een geld

De pay-per-view-verkopen voor Fury vs Whyte zijn nog niet officieel vrijgegeven. Volgens Sportico heeft Fury het afgelopen jaar $ 63 miljoen aan winsten en $ 6 miljoen aan extra's verdiend, wat zijn totaal op een enorme $ 69 miljoen brengt.

UFC-ster McGregor, die vorig jaar bovenaan de lijst stond, heeft het afgelopen jaar slechts één keer gevochten. De voormalige tweegewicht kampioen brak afgelopen juli zijn been tegen Dustin Poirier in hun trilogie, maar verdiende een gegarandeerde bedrag van $ 20 miljoen voor het gevecht.

Geschiedenis

McGregor stond op nummer 22 op de lijst en verdiende dit jaar nog eens $ 12 miljoen aan inkomsten. Dat kwam waarschijnlijk door zijn gevecht met Poirier die naar verluidt 1,8 miljoen pay-per-view-aankopen verkocht, de tweede meest in de geschiedenis van organisaties.

McGregor verdiende het afgelopen jaar ook $ 20 miljoen aan extra's, waarschijnlijk van zijn aandelen in TIDL Sport-spray en Proper 12-whisky. McGregor verkocht vorig jaar zijn meerderheidsbelang in het whiskymerk aan Proximo Spirits, maar bezit nog steeds een deel van het label.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws