Bokser Ryan Garcia valt Moslims aan: 'Per direct gestraft' Nieuws
Nieuws

Bokser Ryan Garcia valt Moslims aan: 'Per direct gestraft'

Bokser Ryan Garcia valt Moslims aan: 'Per direct gestraft'

De voormalige interim WBC lichtgewicht titelhouder, Ryan Garcia, heeft opnieuw opschudding veroorzaakt op sociale media met schokkende opmerkingen over Moslims. Tijdens een sessie op Twitter Spaces liet hij zich zeer negatief uit. Met als gevolg dat Garcia door boksbond WBC is geschorst.

Als het regent, giet het – vooral in de wereld van Ryan Garcia. De bokser, bekend als ‘King Ryan’, is de afgelopen maanden keer op keer in het middelpunt van controverse terechtgekomen, grotendeels door eigen toedoen. Nu door het beledigen van Moslims en andere bevolkingsgroepen. Hiervoor werd Garcia per direct geschorst door de WBC.

Na een schorsing van een jaar voor een dopingovertreding, die ook de grootste overwinning van zijn carrière ongeldig maakte, lijkt Ryan opnieuw in opspraak te zijn geraakt na een korte periode van rust.

Ryan Garcia’s schokkende uitspraken op sociale media

“F*ck jullie en f*ck moslims die kleine kinderen verkrachten. Bro, f*ck al jullie klootzakken. Jullie zijn raar als de pest. F*ck al jullie rare moslim klootzakken", ging Garcia tekeer in de video. Ook beledigde hij mensen van Afro-Amerikaanse afkomst. Dit was de druppel voor Mauricio Sulaiman de president van de WBC: "Uitoefening van mijn gezag als president van de WBC, ontsla ik hierbij Ryan Garcia van elke activiteit binnen onze organisatie. Wij wijzen elke vorm van discriminatie af. Ik vrees voor het welzijn van Ryan, aangezien hij meerdere pogingen voor onze hulp bij geestelijke gezondheid en middelenmisbruik heeft afgewezen", zegt Sulaiman.

Toen iemand opmerkte dat Ryan spijt zou krijgen van zijn opmerkingen, reageerde de bokser uit Victorville, Californië met: “Raad eens? Niemand zal mij iets doen, want ik ben een god.”

De opmerkingen van Garcia kwamen kort nadat Sneako, een populaire Rumble-streamer, zich bij de chat had gevoegd. Sneako, die vorig jaar openlijk tot de islam bekeerde, verklaarde zijn beslissing en maakte daarbij denigrerende opmerkingen over het katholicisme.

Ryan Garcia’s onvoorspelbare gedrag

Dit is slechts het laatste incident in een reeks zelf veroorzaakte problemen voor de eens zo gerespecteerde en geliefde bokser. Na de chaos rondom zijn gevecht met Devin Haney bleef het drama zich opstapelen. Vorige maand werd hij gearresteerd voor het vernielen van een kamer en spullen in een gang van het Waldorf Astoria in Beverly Hills.

Volgens rapporten moesten hotelmedewerkers Garcia meerdere keren stoppen met drinken nadat hij steeds mer dronk en agressiever werd. Met Garcia die tot april 2025 niet in de ring kan terugkeren, zullen we waarschijnlijk nog veel van hem horen in het nieuws en op sociale media, terwijl hij verder afglijdt.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws