Boksbond gaat in het kickboksen: 'De reacties tot nu toe' Nieuws
Nieuws

Boksbond gaat in het kickboksen: 'De reacties tot nu toe'

Boksbond gaat in het kickboksen: 'De reacties tot nu toe'

Gisteren werd bekend dat de Nederlandse Boksbond (NBB) een stap zet richting het kickboksen, wordt met gemene gevoelens ontvangen. Is het goed voor beide sporten, of juist een horde?

Onze redactie zocht contact met prominenten, bonden, Promotors en andere belanghebbenden uit de vechtsportwereld. Wij vroegen hen naar hun mening over de te nemen stap. Ook de NBB vroegen wij om een reactie en het ontstaan van het initiatief.

Oude zeer vergeten

De reacties zijn gemengd en laat een mix zien van oud zeer tegenover nieuwe kansen. Thom Harinck een van de kickboks pionieren in ons land is positief over en samenwerking tussen de boks en kickbokswereld. ,,Als het in goede harmonie gebeurt waarom niet. Ik sprak 25 jaar geleden om dit in samenspraak te organiseren, maar toen wilde de boksbond daar niets van weten", zegt Harinck.

Topkickbokser Andy Souwer ziet een samenwerking ook als positief: ,,Ik vind het een heel goed iniatief. Welke reden zouden we hebben om het niet te doen? We kunnen van elkaar leren en vechtsport Nederland aansterken. Hoe meer kennis hoe beter, mits de ego niet in de weg staat. Open staan voor elkaar:, zegt Souwer.

Teveel ego's

En dat ego dat is juist wat de vechtsportwereld in ons land al jaren parten lijkt te spelen. ,,Weet je wat het is, niemand gunt elkaar iets. Vooral die bonden onderling niet. Kunnen zich niet positief opstellen en verzinnen allerlei eigen dingen. Eigen belang eerst en zakkenvullen dat is het motto", aldus een anonieme reactie.

De kickboksbonden houden zich stil op een enkele reactie van de WMTA na die op Facebook een samenwerking omarmd. WMTA organiseerde al eens samen met de NBB een gala en zet dit graag voort. Toch zijn er ook minder positieve reacties en ervaringen.

Het klopt niet

,,Ik heb het stuk van de NBB aandachtig gelezen. Verrassend en soms ook onjuist. Het is helemaal niet zo dat er alleen bokswedstrijden zijn toegestaan als de NBB auspiciën verleend. Begrijp niet dat dit zo gebracht wordt. Maar goed", zegt een van de promotors.

,,Een bedreiging voor de bestaande kickboksbonden? Ik denk het niet. Als de NBB kickbokswedstrijden gaat organiseren moeten ze toch een convenant afsluiten met de VA (Vechtsportautoriteit) of samenwerken met een convenant partner en dezelfde regels volgen."

Reactie Boksbond

,,Ik heb destijds een poging gedaan om samen te werken met de NBB en dat liep uit op een fiasco, dus dat lijkt mij geen optie. Ik ben overigens wel benieuwd of de achterban van de NBB deze nieuwe koers omarmt."

De NBB gaf onze redactie een uitgebreide verklaring over het ontstaan en het gedachtengoed achter de stap naar het kickboksen. Je kunt deze lezen door hier te klikken (leestijd 3 minuten).

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/als-hij-maar-niet-afzegtrivaal-wil-wraak-op-glory-kampioenen/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws