Home / Nieuws / Boks Nieuws / Straf Kubrat Pulev: Verplicht cursus of verbod om te boksen

Straf Kubrat Pulev: Verplicht cursus of verbod om te boksen

Kubrat Pulev moet een cursus seksuele intimidatie voltooien en een boete van $ 2500 betalen.

Pulev kwam in de problemen toen hij in maart dit jaar een vrouwelijke reporter vol op haar mond zoende tijdens een interview na zijn wedstrijd tegen Bogdan Dinu. Pulev scoorde een zevende ronde knock-out overwinning op Dinu en was in een feeststemming.

De vrouwelijke reporter Jennifer Ravalo, kwam enkele dagen na het voorval naar buiten met een aanklacht tegen de bokser wegens seksuele intimidatie en onbehoorlijk handelen.

Levenslang verbod

Foto’s kwamen boven water waarop Ravalo te zien was die een ‘lapdance’ deed bij een teamgenoot van Pulev, terwijl deze toekeek. Dit was tijdens een feestje ter viering van de overwinning en nog voor het interview. Ravalo claimde dat zij Pulev niet persoonlijk kende maar de foto’s bleken het tegendeel te bewijzen.

ZIE OOK >> Bokser Subrat Pulev zwaar in de problemen na kus

Nu wordt Pulev voor de keuze gesteld, of hij volgt verplicht de cursus of anders neemt de California Athletic Commission niet in overweging zijn ingetrokken bokslicentie terug te geven. Tot dan kan hij nergens in Noord-Amerika vechten, mocht hij ooit een soortgelijk overtreding begaan dan hangt hem een levenslang verbod om te boksen boven het hoofd.

Bekijk ook

Eindhoven Box Cup

Eindhoven Box Cup: Bokstop uit 27 landen in de ring

De internationale bokstop komt in het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober weer in actie tijdens de vierde editie van de Eindhoven Box Cup.

Video: Scheidsrechter in ‘shock’ na brute knock-out

Dat bij een knock-out niet alleen een bokser zwaar de weg kwijt kan zijn, bewijst een bokswedstrijd in de Filipijnen

Deontay Wilder: ‘Ik sla Tyson Fury zijn hoofd opnieuw open’

WBC zwaargewicht kampioen Deontay Wilder zegt dat Tyson Fury geen kans tegen hem heeft.