Recordbedrag! Gevecht Fury vs Whyte eindelijk rond Boks Nieuws
Boks Nieuws

Recordbedrag! Gevecht Fury vs Whyte eindelijk rond

Recordbedrag! Gevecht Fury vs Whyte eindelijk rond

Tyson Fury en Dillian Whyte zullen dan eindelijk tegenover elkaar komen te staan. Een record bedrag van 41 miljoen is neergeteld door promotor Frank Warren.

Het is en absoluut recordbedrag voor een boksgevecht, Warren kocht de rechten voor maar liefst $ 41 miljoen dollar. Hiermee troeft de promotor van Fury zijn rivaal Eddie Hearn af de Whyte vertegenwoordigd. Er werd maandenlang onderhandeld over de strijd, waarbij de twee partijen niet tot overeenstemming konden komen.

Gisteren was dan eindelijk de kogel door de kerk en bood Warren 9 miljoen meer dan Hearn. Het bedrag wordt als volgt verdeeld tussen Fury die 38 miljoen zal verdienen, met Whyte die met 3 miljoen tevreden zal moeten zijn.

Toewijding

,,We beloofden te leveren voor onze man Fury en dat deden we door het prijsbod te winnen voor zijn WBC zwaargewicht titelverdediging tegen Dillian Whyte. Het was een bod van $ 42 miljoen, wat alleen maar onze toewijding aan de Gypsy King laat zien," zei Warren tegen Daily Star.

Het gevecht zal plaatsvinden in het VK, in een groot stadion. Fury is uit de ring sinds oktober vorig jaar toen hij Deontay Wilder knock-out sloeg in hun trilogie gevecht. En Whyte stond vorig jaar maart voor het laatst in de boksring toen hij Alexander Povetkin versloeg in hun herkansing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws