TEVEEL BOKSTITELS: Roep om minder steeds groter Boks Nieuws
Boks Nieuws

TEVEEL BOKSTITELS: Roep om minder steeds groter

TEVEEL BOKSTITELS: Roep om minder steeds groter
TEVEEL BOKSTITELS: Roep om minder steeds groter

De oproep van bokslegende Floyd Mayweather om het aantal bokstitels terug te brengen lijkt gehoor te krijgen binnen de sport.

Floyd Mayweather riep op om de bokstitels waarvan enkele zeer exotische namen hebben drastisch terug te brengen. "je kunt haast door de bomen het bos niet meer zien, zoveel titels zijn er, dit moet anders, " zei Mayweather.

Een de meest bekende bokspromotors en manager Eddie Hearn, die onder andere Anthony Joshua vertegenwoordigd lijkt het met Mayweather eens. Hearn onthulde dat hij werkt aan een 'blauwdruk' voor elke gewichtklasse om slechts één kampioen te hebben, zoals het geval is in de UFC.

Jaloers

"Als je naar het UFC-model kijkt, kunnen we daar allemaal jaloers op zijn. Het is één organisatie en ééntitel structuur, en dat is wat ik wil bereiken met boksen. En het zal veel werk vergen, maar daarvoor leggen we de blauwdruk vast," vertelde Hearn aan Sky Sports.

Hearn werkt momenteel aan een deal voor zijn kampioen Anthony Joshua om volgend jaar twee keer tegenover WBC-koning Tyson Fury te staan. De WBC lijkt groot grossierder in titels, en riep afgelopen week zelfs een speciale titel in het leven voor het comeback gevecht van Mike Tyson op 28 november.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws