TEVEEL BOKSTITELS: Roep om minder steeds groter – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / TEVEEL BOKSTITELS: Roep om minder steeds groter

TEVEEL BOKSTITELS: Roep om minder steeds groter

TEVEEL BOKSTITELS: Roep om afschaffen steeds groter
Bokskampioen Anthony Joshua met enkele van zijn titels

De oproep van bokslegende Floyd Mayweather om het aantal bokstitels terug te brengen lijkt gehoor te krijgen binnen de sport.

Floyd Mayweather riep op om de bokstitels waarvan enkele zeer exotische namen hebben drastisch terug te brengen. “je kunt haast door de bomen het bos niet meer zien, zoveel titels zijn er, dit moet anders, ” zei Mayweather.

Een de meest bekende bokspromotors en manager Eddie Hearn, die onder andere Anthony Joshua vertegenwoordigd lijkt het met Mayweather eens. Hearn onthulde dat hij werkt aan een ‘blauwdruk’ voor elke gewichtklasse om slechts één kampioen te hebben, zoals het geval is in de UFC.

Jaloers

“Als je naar het UFC-model kijkt, kunnen we daar allemaal jaloers op zijn. Het is één organisatie en ééntitel structuur, en dat is wat ik wil bereiken met boksen. En het zal veel werk vergen, maar daarvoor leggen we de blauwdruk vast,” vertelde Hearn aan Sky Sports.

Hearn werkt momenteel aan een deal voor zijn kampioen Anthony Joshua om volgend jaar twee keer tegenover WBC-koning Tyson Fury te staan. De WBC lijkt groot grossierder in titels, en riep afgelopen week zelfs een speciale titel in het leven voor het comeback gevecht van Mike Tyson op 28 november.

Bekijk ook

Vette Bonus: Armpje strek levert dik geld op

Alle recente overwinningen van Dern komen via submission op de grond

KIJK: 1ste Wrestlemania avond Historisch en Stormachtig

Vannacht was het dan zo ver avond 1 van Wrestlemania 37 in Tampa Florida

⚠️ BREAKING: Wrestlemania in gevaar, evacuatie publiek

Er hangen donkere onweer wolken in de lucht en het waait behoorlijk!

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page