Speciale WBC-bokstitel voor gevecht Tyson vs Jones Boks Nieuws
Boks Nieuws

Speciale WBC-bokstitel voor gevecht Tyson vs Jones

Speciale WBC-bokstitel voor gevecht Tyson vs Jones

Mike Tyson en Roy Jones Jr. zullen strijden om de WBC ‘Frontline Battle Belt’ (Black Lives Matter) op 28 november 2020. De World Boxing Council die het gevecht zijn goedkeuring gaf, riep de titel in het leven.

De 54-jarige Tyson heeft al bijna 15 jaar niet meer deelgenomen in de boksring gestaan en eindigde zijn profcarrière met twee opeenvolgende nederlagen. Wat betreft de 51-jarige Jones, deze hij nam voor het laatst deel in 2018 en won vier gevechten.

Special regels

Sinds bekend werd dat Tyson en Jones elkaar zouden ontmoeten in de ring zijn beiden intensief gaan trainen. Tyson plaatste regelmatig video's en ziet er nog steeds even gevaarlijk uit als altijd. Het scoresysteem van WBC zal worden gebruikt om de prestaties van Tyson en Jones Jr. te beoordelen.

Elke ronde wordt gescoord en bekendgemaakt aan het publiek. De California State Athletic Commission zal toezicht houden op, reguleren en sanctioneren. Drie boks kampioenen zullen als jury dienen en het gevecht zal via special regels plaatsvinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws