Bokslegende Floyd Mayweather wil minder wereldtitels Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende Floyd Mayweather wil minder wereldtitels

Bokslegende Floyd Mayweather wil minder wereldtitels
Bokslegende Floyd Mayweather wil minder wereldtitels

Floyd Mayweather Jr. zegt dat er te veel titels zijn in het boksen, voorafgaand aan het gevecht tussen Gervonta Davis en Leo Santa Cruz.

Mayweather wil dat boksen enkele van de bokstitels afschaft. De oud bokser is er van overtuigd dat teveel titels de ondoorzichtigheid in de sport steeds duidelijker maakt. "Dit is niet goed voor de bokssport", zei Mayweather. "Als een bokser nu vecht, is elke bokser een kampioen."

In het boksen zijn er vier belangrijke sanctieorganen in de WBA, WBO, IBF en WBC. De WBA heeft zelfs "super" versies van hun titels en Davis heeft momenteel die specifieke titel in zijn bezit. Mayweather steekt de hand in eigen boezem en zegt dat zijn eigen promotiebedrijf gedeeltelijk de schuld is van het probleem in de hele sport.

Niet goed voor de bokssport

"We moeten de bokssport opruimen," voegde Mayweather eraan toe. "Dit ziet er niet goed uit." Mayweather's uitspraken komen na een lichtgewicht eenwording gevecht tussen Teofimo Lopez en Vasiliy Lomachenko afgelopen zaterdag.

Lopez won het gevecht via een unanieme beslissing en werd aangekondigd als de onbetwiste kampioen na het winnen van de WBA (Super), WBO, IBF en The Ring lichtgewicht titels. Overigens stonden zowel Lomachenko die maandag geopereerd werd als Lopez zwaar geblesseerd in de ring zonder dat iemand dit wist.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws