'Dit verandert de bokssport': Bokspromotor Eddie Hearn sluit mega-deal Nieuws
Nieuws

'Dit verandert de bokssport': Bokspromotor Eddie Hearn sluit mega-deal

'Dit verandert de bokssport': Bokspromotor Eddie Hearn sluit mega-deal

Bokspromotor Eddie Hearn verlaat Sky, tekent een nieuwe deal met DAZN ter waarde van meer dan $ 100 miljoen, en bevestigt opnieuw zijn belofte om de wereldleider van de sport te worden. Vandaag werd bekende onder welke voorwaarden deal tot stand is gekomen.

Twee weken geleden onderging Hearn een verpletterende teleurstelling toen zijn zes maanden hard werken om de meest lucratieve strijd in de boksgeschiedenis te regelen, tussen Anthony Joshua en Tyson Fury instortte. Slechts een dag nadat hij alle resterende obstakels had opgeruimd. Maar een Amerikaanse rechtbank oordeelde dat Fury volgende maand de confrontatie met Deontay Wilder moet aangaan in plaats van Joshua. De gevolgen waren bitter.

In navolging daarvan beëindigt Matchroom Boxing de 25-jarige samenwerking met Sky in het VK. In plaats daarvan begint het een nieuwe, vijfjarige deal met DAZN vanaf 31 juli ter waarde van meer dan $ 100 miljoen. Welke volgens insiders de bokssport faliekant zal veranderen.

Anthony Joshua

Opvallende kenmerken van Matchroom's nieuwe deal met DAZN in het VK, volgens Hearn: ,,Het duurt vijf jaar, beginnend op 31 juli met een evenement "Fight Camp" residency op Matchroom HQ. Het is minstens £ 100 miljoen ($ 141 miljoen) waard", aldus Hearn.

,,Matchroom wordt gecontracteerd om jaarlijks minimaal 16 shows in het VK te produceren, naast het wereldwijde aanbod. Er is een verhoogd budget voor fight nights en boksers. Matchroom Media, de interne productie- en contentbusiness van het bedrijf, zal de liveproductie, documentaires en schouderprogrammering voor de evenementen van Matchroom Boxing beheren. " Detail is dat gevechten waarin Anthony Joshua het paradepaardje van Hearn niet in de deal zijn ingesloten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws