‘Dit verandert de bokssport’: Bokspromotor Eddie Hearn sluit mega-deal – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Dit verandert de bokssport’: Bokspromotor Eddie Hearn sluit mega-deal

‘Dit verandert de bokssport’: Bokspromotor Eddie Hearn sluit mega-deal

Bokspromotor Eddie Hearn verlaat Sky, tekent een nieuwe deal met DAZN ter waarde van meer dan $ 100 miljoen, en bevestigt opnieuw zijn belofte om de wereldleider van de sport te worden. Vandaag werd bekende onder welke voorwaarden deal tot stand is gekomen.

Twee weken geleden onderging Hearn een verpletterende teleurstelling toen zijn zes maanden hard werken om de meest lucratieve strijd in de boksgeschiedenis te regelen, tussen Anthony Joshua en Tyson Fury instortte. Slechts een dag nadat hij alle resterende obstakels had opgeruimd. Maar een Amerikaanse rechtbank oordeelde dat Fury volgende maand de confrontatie met Deontay Wilder moet aangaan in plaats van Joshua. De gevolgen waren bitter.

In navolging daarvan beëindigt Matchroom Boxing de 25-jarige samenwerking met Sky in het VK. In plaats daarvan begint het een nieuwe, vijfjarige deal met DAZN vanaf 31 juli ter waarde van meer dan $ 100 miljoen. Welke volgens insiders de bokssport faliekant zal veranderen.

Anthony Joshua

Opvallende kenmerken van Matchroom’s nieuwe deal met DAZN in het VK, volgens Hearn: ,,Het duurt vijf jaar, beginnend op 31 juli met een evenement “Fight Camp” residency op Matchroom HQ. Het is minstens £ 100 miljoen ($ 141 miljoen) waard”, aldus Hearn.

,,Matchroom wordt gecontracteerd om jaarlijks minimaal 16 shows in het VK te produceren, naast het wereldwijde aanbod. Er is een verhoogd budget voor fight nights en boksers. Matchroom Media, de interne productie- en contentbusiness van het bedrijf, zal de liveproductie, documentaires en schouderprogrammering voor de evenementen van Matchroom Boxing beheren. ” Detail is dat gevechten waarin Anthony Joshua het paradepaardje van Hearn niet in de deal zijn ingesloten.

Bekijk ook

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Ex-Glory Kickbokser Robbie Hageman maakt rentree: ‘Hersentumor kreeg mij niet klein’

Robbie Hageman werd twee en een half jaar geleden getroffen door een hersentumor,

UFC’s ‘Baddest Motherfucker’ Jorge Masvidal: ‘Ik kom iemand afmaken’

Jorge Masvidal, de UFC Baddest Motherfucker titelhouder wil in de tweede helft van 2021 terugkeren naar de UFC-Octagon.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page