Dillian Whyte eist rematch met 'vuilak' Tyson Fury: 'Illegaal'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Dillian Whyte eist rematch met ‘vuilak’ Tyson Fury: ‘Illegaal’

Dillian Whyte eist rematch met ‘vuilak’ Tyson Fury: ‘Illegaal’

Dillian Whyte eist rematch met 'vuilak' Tyson Fury: 'Illegaal'

Dillian Whyte zegt dat hij een rematch met Tyson Fury wil. Fury behield zijn WBC-zwaargewicht titel met een perfecte rechtse uppercut na zes eenzijdige rondes tegen Whyte. Het was Whyte vs Fury afgelopen zaterdag 23 april 2002 in het Wembley Stadium in Londen, Engeland voor een recordaantal van 94.000 toeschouwers. Whyte ging hard onderuit maar noemt de knock-out van zaterdag ‘illegaal’.

Whyte bekritiseerd Fury en de scheidsrechter Mark Lyson, die Whyte weer overeind zag komen. Maar de wedstrijd prompt stopte toen de uitdager Whyte door de ring zag zwalken. In een gesprek met ‘Sky Sports’ had Whyte dit te zeggen: ,,Toen de uppercut landde, was ik even weg, maar ik probeerde mijn zintuigen te heroveren en hij duwde me voluit en ik viel en stootte mijn hoofd op het canvas, wat illegaal is.” (Gaat verder onder video).

,,Dit is geen worstelen, dit is boksen. Maar zoals gewoonlijk laten ze Fury doen wat hij wil en komt hij ermee weg. Ik had extra tijd moeten krijgen om te herstellen en door te vechten. Fury duwde me en toen zei hij tegen de scheidsrechter, ‘laat het gevecht niet doorgaan’. De scheidsrechter deed zijn werk niet goed. Oké, ik ben geraakt, ongetwijfeld.”

Goede stoot

,,Een goede stoot. Ik ging voor de linker uppercut, hij ging voor de rechter uppercut en hij is groter dan ik. Dus hij raakte mij en ik was gewond. Ik ging niet recht naar beneden, ik was gekwetst en probeerde mijn zintuigen bij elkaar te krijgen, toen duwde hij me vol met twee handen. Ik viel voorover en stootte mijn hoofd. Een vreselijke beslissing van de scheidsrechter, maar het is wat het is.”

Afsluitend zei Whyte: ,,Ik had tijd moeten hebben om te herstellen, ik had tijd om terug te gaan naar mijn hoek. Tyson Fury komt met veel dingen weg. Ik hoop dat hij niet met pensioen gaat, want ik wil nog een keer.”

Bekijk ook

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Vandaag zal GLORY om 12:00 uur een geplande persconferentie houden als onderdeel van de promotie voor het trilogie gevecht tussen Badr Hari en Alistair Overeem. Je kunt hier de persconferentie live volgen via onderstaande videospeler.

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: 'Alles kan' (video)

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: ‘Alles kan’ (video)

Frankie LaPenna de bekende TikTok ster kreeg een flink pak slaag van een MMA-vechter tijdens PFL 5 afgelopen vrijdag in Atlantic City, New Jersey, Amerika.

75 seconden knock-out door Carlos Ulberg UFC-Kampioen springt gat in de lucht

75 seconden knock-out: UFC-Kampioen springt gat in de lucht

Carlos Ulberg had iets meer dan een minuut nodig om de klus in Las Vegas te klaren

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page