Whyte over verlies tegen Fury: 'Ik werd niet overklast' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Whyte over verlies tegen Fury: ‘Ik werd niet overklast’

Whyte over verlies tegen Fury: ‘Ik werd niet overklast’

Whyte over verlies tegen Fury: 'Ik werd niet overklast'

Dillian Whyte leek in een staat van ontkenning te verkeren nadat hij afgelopen zaterdagavond verloor van WBC-zwaargewicht kampioen Tyson Fury. Whyte ging onderuit door één stoot in de zesde ronde.

Na het gevecht verklaarde Whyte dat hij vond dat de wedstrijd een “close fight” was en dat hij niet “overklast” was door Fury. Afgezien van de knock-out van de zesde ronde, was er niet veel actie in het gevecht, zoals Whyte opmerkt. Geen van beide mannen heeft tijdens de eerste vijf rondes van de wedstrijd iets veelzeggends neergezet (gaat verder onder video).

Hoewel Fury duidelijk domineerde met zijn jabs en rechterhand, sloeg hij Whyte niet in elkaar zoals Anthony Joshua in 2015 deed. Fury bouwde langzaam rondes op door Whyte uit te putten, op veilig te spelen en hem niet zijn krachtige linkerhoek te laten landen.

Niet veel actie

De realiteit vertelde een ander verhaal. Fury domineerde vijf van de zes ronden en won het gevecht gemakkelijk na het landen van een prachtige rechtse uppercut in de zesde, waardoor Whyte op het canvas neerstortte. Als de kin van Whyte beter bestand was, zou hij zijn opgestaan. Helaas was de 34-jarige Whyte te gekwetst om verder te mogen nadat hij in de zesde weer opstond uit de knock-down.

,,Ik denk niet dat er veel actie was, het was een close gevecht. Het was één foutje en toen werd ik geraakt. Het is wat het is. Ik had niet het gevoel dat ik werd overklast of dat hij van en beter niveau was”, zei Whyte tegen de BBC na zijn verlies tegen Fury.

Bekijk ook

Fury mag USA niet binnen! Jake Paul gevecht op de tocht

Fury mag USA niet binnen! Jake Paul gevecht op de tocht

Jake Paul beschuldigt Tommy Fury ervan te proberen onder hun gevecht uit te komen,

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Vandaag zal GLORY om 12:00 uur een geplande persconferentie houden als onderdeel van de promotie voor het trilogie gevecht tussen Badr Hari en Alistair Overeem. Je kunt hier de persconferentie live volgen via onderstaande videospeler.

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: 'Alles kan' (video)

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: ‘Alles kan’ (video)

Frankie LaPenna de bekende TikTok ster kreeg een flink pak slaag van een MMA-vechter tijdens PFL 5 afgelopen vrijdag in Atlantic City, New Jersey, Amerika.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page