Bij deze eeuwenoude sport is alles toegestaan! Knock-outs en meer (video) Nieuws
Nieuws

Bij deze eeuwenoude sport is alles toegestaan! Knock-outs en meer (video)

Bij deze eeuwenoude sport is alles toegestaan! Knock-outs en meer (video)

Harpastum is een Romeinse sport die rond de 2e eeuw v.Chr. werd gespeeld. De sport lijkt op een kruising tussen vechten, voetbal en rugby, waarbij twee teams van elk 3 tot 7 spelers het tegen elkaar opnemen.

De spelers moesten een kleine bal door middel van passen over een veld verplaatsen en probeerden de bal in het doelgebied van hun tegenstander te krijgen. Het was een populair spel in de oudheid en bijna alles is toegestaan zelfs het slaan met de blote vuisten en worstelen.

Waar spelen ze Harpatum?

Harpastum wordt vandaag de dag gespeeld in veel landen over de hele wereld. De Verenigde Staten, Canada, Mexico, Argentinië, Spanje, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Portugal, Griekenland, Turkije, Israël, India, Indonesië, Japan en Australië zijn enkele van de landen waar het spel wordt gespeeld.

De sport heeft wel wat weg van Calcio Storico, een Italiaanse sport die een combinatie is van voetbal, rugby en vechtsporten. Het spel bestaat al sinds de 16e eeuw en wordt gespeeld op een grote open grasveld met twee teams van 27 spelers. Het doel is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen.

Er zijn geen regels in het spel, maar er is wel een scheidsrechter die de situatie in de hand houdt. Spelers zijn vrij om elkaar te grijpen, schoppen, slaan en andere agressieve acties te gebruiken. Deze sport is vooral populair in Florence, Italië.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws