Calcio Storico de meest gewelddadige sport van de wereld Nieuws
Nieuws

Calcio Storico de meest gewelddadige sport van de wereld

Calcio Storico de meest gewelddadige sport van de wereld

Alles wat je moet weten over Calcio Storico, de meest gewelddadige traditie van Italië

Op 24 juni wordt het belangrijkste plein van Florence omgetoverd tot een arena voor een sport die een brutale combinatie van worstelen, boksen, rugby, en voetbal is. Calcio Storico (ook bekend alsHistorisch voetbal) is een spel dat door de 16e-eeuwse Florentijnen werd bedacht en zoals de naam aangeeft, is het een vroege en zeer gewelddadige vorm van voetbal. Het was ook bekend als giuoco del calcio fiorentino (Florentine kicking game) en was heel erg populair enkele eeuwen geleden.

Tegenwoordig is je enige kans om een ​​wedstrijd te zien, in juni, wanneer vier lokale teams in Florence strijden om tot de kampioenen te worden bekroond. De hele stad blijkt van het spektakel te genieten.

Hoe speel je Calcio Storico?

Het spel wordt gespeeld op een rechthoekig veld met een lengte ongeveer twee keer zo lang als de breedte en bedekt met zand. Het is verdeeld in het midden in twee bijpassende vierkanten, met doelnetjes aan elk uiteinde.

Twee teams van 27 spelers nemen deel aan de wedstrijden die 50 minuten duren. Geen wissels zijn toegestaan, ook al zijn er verwondingen - die vaak er zijn. De bal wordt in het midden van de ploeg gegooid en de teams duiken erin om het bezit te krijgen en het over een hek te schieten bij het einde van het veld.

Spelers kunnen handen en voeten gebruiken en tactieken zoals struikelen en tackles zijn ook toelaatbaar, wat betekent dat de dingen vrij gewelddadig worden - hoewel er een lange lijst is van regels die erop gericht zijn om verwondingen tot een minimum te behouden, bijgewerkt uit de originele versie die is geschreven door een Renaissance graaf. Bijvoorbeeld, terwijl veel vechttechnieken (waaronder vechtsporten) toegestaan ​​zijn, is het niet goed dat meer dan één speler tegelijkertijd een tegenstander aanvalt.

Is het gevaarlijk?

Ja. Hoewel er tijdens de wedstrijd in de afgelopen jaren geen sterfgevallen zijn geweest, zijn er talrijke gevallen spelers in het ziekenhuis beland, soms voor maanden. Stadautoriteiten in 2007 verboden de wedstrijd voor een jaar na een gevecht die ongeveer 50 spelers bevatten (dat is bijna allemaal) en allen voor de rechter moesten verschijnen. Vervolgens verboden nieuwe regels veroordeelde criminelen om deel te nemen.

Wie neemt deel?

Vier teams nemen deel aan het Florentijnse Calcio Storico, dat elk een ander district van de stad vertegenwoordigt: Santa Croce (blauw), Santa Maria Novella (rood), Santo Spirito (wit) en San Giovanni (groen). Halve finales vinden plaats in het begin van juni, waarbij de lotingen besloten zijn door gekleurde ballen op Paaszondag te trekken. De finale worden gehouden op 24 juni, de feestdag van de heilige van Florence, Johannes de Doper.

Dit jaar werd de finale gehouden tussen de rode en de witte teams. De blauwen werden uitgesloten na hun semi-finale wedstrijd met de witte vroegtijdig werd gestopt door gebruik van extreem geweld.

In 2014 zijn de regels betreffende deelname aan het toernooi gewijzigd, dus alleen mensen die in Florence geboren zijn of die minstens tien jaar in het gebied zijn gebleven, kunnen deelnemen. Deze regelwijzigingen hebben ook tot doel gewelddadigheid te verminderen, bijvoorbeeld kopstoten te verbieden en trappen in het kruis.

Zijn er prijzen te winnen?

Natuurlijk! Het winnende team krijgt een diner in een restaurant. Er is geen officiële prijs uitreiking of medaille ceremonie - de spelers spelen voor glorie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws