Bekende topvechter doodgemarteld! 'Familie eist openheid' Nieuws
Nieuws

Bekende topvechter doodgemarteld! 'Familie eist openheid'

Bekende topvechter doodgemarteld! 'Familie eist openheid'

WLC Lethwei-kampioen Too Too is overleden terwijl hij nog in hechtenis was van de militaire raad, naar verluidt werd de vechter doodgemarteld.

Er is gemeld dat Too Too op 26 april 2023 gemarteld is tot de dood door de militaire raad. Er wordt gezegd dat de familie pas recentelijk was opgeroepen en geïnformeerd, wat leidt tot vragen waarom het bijna 3 maanden heeft geduurd sinds zijn overlijden voordat de familie hiervan op de hoogte werd gesteld.

Naar verluidt dient de familie een petitie in tegen de militaire raad, meldt Lethwei World.

Too Too Gemarteld door Militaire Raad

De Birmese Lethwei-legende werd gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij demonstraties tegen de militaire staatsgreep van 2021 in Myanmar. Hij werd naar verluidt gearresteerd in zijn huis in Munbu Township in de Magwe-regio van Myanmar (lees verder onder video).

De democratisch gekozen National League for Democracy (NLD) van Myanmar werd op 1 februari 2021 omvergeworpen door het leger van Myanmar, bekend als de Tatmadaw.

Sindsdien zijn er massale protesten in het hele land geweest. De Tatmadaw heeft hard opgetreden tegen deze protesten, met als gevolg de dood van meer dan 1.700 mensen. Onder de doden zijn leden van de NLD-partij, die stierven tijdens hun hechtenis door de politie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws